Місяць тому Анастасію Вашукевич (більш відому як Настя Рибка) і Олексія Кирилова (відомого як Алекс Леслі) звільнили з таїландської в’язниці. У Росії їх затримали, а через кілька днів відпустили. Про цю справу особисто висловлювався президент Білорусі Олександр Лукашенко. Зараз Настя перебуває в Москві, у Білорусь поки не збирається, тому що їй "не радили під час допитів в ФСБ".

Ім’я 28-річної громадянки Білорусі Насті Рибки (Вашукевич) стало відоме після розслідування російського опозиціонера Олексія Навального на тему можливих корупційних зв’язків російського мільярдера Олега Дерипаски і заступника голови уряду Росії Сергія Приходька. Радіо Свобода розпитало її про таїландську в‘язницю, білоруських чиновників і про плани на велику політику.

"Російське ФСБ наполегливо радило мені в Білорусь поки не їздити. Чому – не знаю. Я не чула, щоб у Білорусі на мене завели якусь справу. Здається, ні в яких базах мене немає. Навіть президент висловлювався на мою користь, що треба відпустити, звільнити", - каже Натя Рибка.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Людина дуже швидко забуває погане і звикає до хорошого. Був класний період, відразу після виходу з в’язниці, коли ти всьому радієш, усе навколо викликає щенячий захват. Зараз це почуття вже притупляється, починаєш звикати до комфорту, до ванни тієї ж. А хочеться, щоб це почуття захоплення якомога довше протрималося.

За її словами, після звільнення в Москві її двічі викликали на допит. Потім слідчий говорив, що потрібно прийти, але за день скасував зустріч. Після цього більше не телефонували.

"Коли я вийшла з ІТТ (ізолятор тимчасового тримання – ред.) в Росії, білоруський консул хотів зі мною зустрітися. Але я вийшла в такому стані, що мені було ні до кого. Я десять днів сиділа вдома, ні з ким не мала контактів".

​На запитання, чи готова дівчина взяти участь, наприклад, у виборах президента Білорусі, відповіла, що "все може бути, зараз розвиваю кампанію допомоги людям, які застрягли в інших країнах. Грошима мене не зіпсуєш, їх було і дуже багато, і дуже мало. Так що в політику, гадаю, я коли-небудь піду".

Нагадаємо, Рибка зізналася в інтимі з кандидатом в президенти України: відомий дядечко.

Знай. ua писав, що Рибка похвалилася, як "компромат" на Трампа тримає її в живих. Рибка розкрила суть "компромату" на Трампа.