Одна з найбільш відомих картин легендарного Клода Моне "Палац дощів" була продана на аукціоні в Лондоні за шалену суму.

Про це повідомляється на сайті аукціонного дому Sotheby's.

Названо ціну, за якою було продано шедевр всесвітньо відомого імпресіоніста - картина пішла з молотка за 32 мільйони євро.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Ця зачаровує картина є справжнім шедевром", - наголошується в повідомленні.

Покупець "Палацу дощів" побажав залишитися невідомим.

Варто нагадати, що Клод Моне - французький живописець, один із засновників імпресіонізму. Є автором таких відомих робіт, як "Враження. Сонце, що сходить", "Водяні лілії", "Міст Чарінг-Кросс".

Нагадаємо, приголомшливу колекцію, в яку увійшли роботи Моне, Ван Гога, Ренуара, Дега та інших майстрів художнього напряму імпресіонізм і постімпресіонізм представили напередодні відкриття аукціону "Крістіс".

Велика частина робіт тривалий час перебували в приватних колекціях і не виставлялися, пише Daily Mail.

Як вважають організатори аукціону, очікувана виручка від проданих картин складе понад 130 мільйонів доларів.

Як повідомляв раніше Знай.ua, азербайджанська модель Махбубом Мамедзаде підшукала покупця, який викладе за її невинність 2,4 мільйона євро (74 мільйони гривень), про що повідомило видання The Mirror.

Як стало відомо, дівчина розмістила оголошення про продаж своєї невинності на спеціалізованому сайті Cinderella Escorts в серпні. 23-річна модель заявила, що зважилася на такий крок заради матері. Дівчина розповіла:

"Раніше моя мама робила все для мене, і тепер моя черга зробити так, щоб вона мною пишалася".

У лютому цноту моделі придбав якийсь японський політик з Токіо. Трохи менше готовий був заплатити адвокат з Лондона. Третім кандидатом був "відомий футболіст з Мюнхена".

Також Знай.ua писав про те, що експерти засумнівалися в тому, що картина "Спаситель світу" належить пензлю великого італійського художника та вченого Леонардо да Вінчі.