Дикі зграї кабанів продовжують громити смітники сіл і міст поблизу лісу Дін в графстві Глостершир.

Місцева влада вирішили скористатися послугами професійних мисливців і снайперів, щоб знизити чисельність лісового вепра, повідомляє Daily Mail.

До міст і сел тварин приваблюють продукти харчування, які розташовані на місцевих смітниках.

Кабани риються в смітті

Тому влада Синдерфорду і Йорклі зобов'язала жителів надалі не виносити сміттєві пакети в контейнери до ранку. Так як зграї кабанів скупчуються в пошуках їжі біля них і намагаються перекинути смітники.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут
Показати ще

За даними Комісії з питань лісового господарства, понад 1000 диких свиней вільно бродять зараз в лісі Діна. Влада має намір знизити чисельність до 400.

У травні один з кабанів був застрелений рейнджерами після блукання в центрі Коулфорда і нападав на людей.

Дикі кабани на лісовій дорозі

Дикий кабан зник у Великобританії понад 300 років тому, але з'явився в лісі декана в 2004 році, коли був незаконно інтродукований з ферм.

Вважається, що в лісах Діна мешкає близько 2000 диких кабанів.

Прес-секретар лісової комісії заявив, що короткострокова мета Лісогосподарської комісії по управлінню дикими кабанами полягає в тому, щоб зупинити зростання чисельності популяції на державних лісових територіях.

"Ми збільшуємо кількість професійних, досвідчених рейнджерів в лісі Дін з чотирьох до шести, що дозволить зупинити зростання популяції і знизити чисельність кабанів до 400 особин, а також збільшити ресурсну базу", — заявили в прес-службі.

Разоритель британських смітників

Нагадаємо, опіумна промисловість Індії переживає не найкращі дні з-за навали папуг, уподобали макові плантації.

Як повідомляв портал "Знай.uа" органічні сполуки, що містяться в ґрунті, руйнують пріони і знижують їх інфекційну ефективність у мишей.

Також "Знай.uа" писав, що нашестя зомбі-клітин" зафіксовано серед американських оленів і лосів.