Організація по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) опублікувала доповідь за підсумками розслідування обставин газової атаки в Думі, вчиненої 7 квітня 2018 року.

Про це повідомляє сайт організації.

Зокрема, відзначається, що спеціальна місія, яка вивчала наслідки авіаудару по сирійській Думі 7 квітня 2018 дійшла до висновку, що у ході атаки був використаний хлор.

"Оцінка та аналіз зібраної інформації дає підстави вважати, що мало місце використання токсичного хімікату в якості зброї 7 квітня 2018 року. Цей токсичний хімікат містив хлор. Сам токсичний хімікат, по всій видимості, був молекулярним хлором", - йдеться в доповіді.

Популярні новини зараз
Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що капітан першого рангу Військово-морських сил США Гаррі Табах розповів, що Росія під час відкритої агресії проти України в Азовському морі завдала найбільшої шкоди насамперед собі. Тоді військові РФ протаранили буксир ВМС ЗСУ на виході з Керченської протоки та захопили в полон українських моряків. Відтак весь світ дивиться на них як на дикунів.

Росіяни програли Україні в Азовському морі, а "люди мислячі думають, що вони зійшли з розуму і з ними домовлятися просто нема про що".

"На них уже дивляться як на дикунів, які діють, як КГБ у беззаконні. У всіх є якісь принципи, за якими потрібно діяти, але тільки не у них. Коли я ще служив у Росії, то тоді були поняття, такі собі договори неписані: сім'ю не чіпати, дітей не чіпати тощо. А зараз – це свавілля, і те, що вони творили в Керченській протоці, взявши українських моряків у заручники – це повне беззаконня!" – запевнив Табах.

Капітан каже, що не розуміє, з якої радості Росія захопила українських моряків. Якщо вона взяла їх у полон як військових, то їх повинен судити суд, а для цього потрібно довести вчинення військового злочину.

"А його там не було з боку українських моряків. Значить, вони просто військовополонені, і їх повинні утримувати у формі, при них повинен бути завжди командир. Навіть є закон "Про військовополонених". Судити в РФ їх зібралися цивільним судом. Так вони цивільні або військові? Якщо цивільні, то ви обстріляли цивільне судно. Схоже на те, що йде шизофренія", – підкреслив військовий.

Нагадаємо, Бігус анонсував нове розслідування.

Як повідомляв "Знай.ua", Трамп запустив найбільшу фобію Путіна до берегів України.

Також "Знай.ua" писав, що експерт назвав умову завершення війни на Донбасі.

Росіяни, попри заяви Путіна про виведення військ, посилили обстріли населення у Сирії