Культуролог, театрознавець і кінокритик Майя Туровська померла в віці 94 років. Про смерть повідомила головний редактор видання "Сеанс" Любов Аркус.

Вона була одним з авторів сценарію фільму "Звичайний фашизм" Михайла Ромма.

Майя Туровська - одна з найбільш шанованих російських критиків кіно; вона була автором книг про актрису Ольгу Кніппер-Чехову, драматурга Бертольда Брехта, режисера Андрія Тарковського.

В 1989 році Туровська організувала на Московському міжнародному кінофестивалі ретроспективу "Кіно тоталітарної епохи", середині 1990-х вона стала одним з організаторів резонансної виставки "Москва-Берлін", яка була присвячена мистецькому життю цих міст в першій половині XX століття і пройшла і в Берліні, і в Москві.

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Раніше повідомлялося, що учасниця популярного американського шоу "Голос" Дженіс Фріман померла у віці 33 років. Про це передає Clutch.

Зірка вокального шоу трагічно пішла з життя в суботу, 2 березня, в місті Пасаден (Каліфорнія, США). Про це повідомила близька подруга співачки на сторінці в Instagram.

"Ми з розбитим серцем повідомляємо, що Дженіс Марі Фріман померла 2 березня 2019 року від пневмонії і тромбу, вразив її серце. Її чоловік Діон робив їй штучне дихання в домашніх умовах до прибуття машини швидкої допомоги. Незабаром вона померла в місцевій лікарні… Її друзі і сім'я цінують ваші молитви, дзвінки і повідомлення в цей період і просять особистого простору для того, щоб згадати все, чим Дженіс була для них, поки вони переживають втрату і тужать", – повідомляється в офіційній заяві її сім'ї.

Також ми писали, що відома американська актриса, зірка Голливуда, чарівна Кетрін Хелмонд, яка відома кіноманам за картинами "Сімейна змова", "Бразилія", "За бортом" і "Чорна діра", померла на 90-му році життя.

Нагадаємо,мерла легендарна голлівудська актриса.

Раніше Знай.uа повідомляв, помер культовий радянський сценарист і режисер.

Знай.uа писав, помер зірка культової групи The Cure.