Польська влада розглядає питання про термінову заміну військових винищувачів. Відомо, що військові планують замінити літаки російського і радянського виробництва сучасними аналогами.

Про це стало відомо завдяки результатами зустрічі президента країни Анджея Дуди з міністром оборони Маріушем Блащаком і військовим командуванням, пише "Польське радіо".

Польські Міг-29

За інформацією журналістів, темою розмови стали наслідки катастрофи Міг-29 цього тижня, яка стала вже третьою для машин цього типу в Польщі за останні два роки. Міністр оборони заявив, що потрібно замінити не тільки Міг-29, але і СУ-22.

"В мене є виділені гроші на закупівлю 32 літаків, проте наші потреби більше, а це означає, що ми шукаємо фінансові можливості. Однак ми повинні враховувати всі зобов'язання. Цей процес вимагає часу", - заявив керівник оборонного відомства.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У відповідь Дуда запропонував пошукати можливості придбати літаки п'ятого покоління вже в цьому році не за гроші міноборони, а за рахунок державного бюджету.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 27 лютого відбулася повітряна бойова операція, в якій зійшлися 24 пакистанських літаки, які перехопили 8 винищувачів ВПС Індії. Поки Індія чекала керівника авіації Абхинандана Вардхамана, який перебував під вартою в Пакистані, стали відомі подробиці інциденту.

Уздовж лінії зіткнення в Кашмірі пакистанські літаки провели бомбардування території біля військових об'єктів. Після цього Індійські винищувачі почали переслідувати в небі пакистанські літаки. Під час цього інциденту Абхинандана Вардхамана підбили пакистанською ракетою. Він катапультувався і потрапив на територію, підконтрольну Пакистану, де його і взяли в полон. Також було повідомлено, що його відпустять наступного дня.

Нагадаємо, Boeing показав унікальний бойовий безпілотник: його можливості шокували навіть Пентагон.

Як повідомляв Знай.uа Світ на порозі атомної війни: Індію закликали схаменутися.

Знай.uа писав, Лукашенко відхрестився від Путіна і подарував Україні надпотужну зброю.

Дивіться відео по темі: