Близько сотні учнів католицької школи Святого Августина в Вустерширі постраждали від опіків після участі в церемонії з нагоди початку великого посту у "Попільну середу".

Шостого марта католицькі священики проводять спеціальний обряд, згідно з яким наносять на лоб віруючим попіл у формі хреста, пише Daily Mail.

Іноді парафіянам замість хреста просто посипають голову попелом. В православ'ї зустрічається подібний обряд під назвою "чистий понеділок".

В рамках обряду священик завдає попільний хрест на чоло парафіян

Проте не так гладко пройшла "Попільна середа" в учнів католицької школи в Реддітчі. Двоє з них були доставлені в лікарню.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити
Показати ще

Батьки постраждалих дітей заявляють, ритуал проводив місцевий священик, проте церемонію довелося перервати, тому що люди почали скаржитися на біль і пощипування в районі лоба.

За деякими даними від попелу, постраждали понад сотні дітей.

Медики стверджують, що хімічний опік швидше за все залишить шрам на все життя.

Один з постраждалих в результаті попелястої церемонії в Вустерширі

Традиційно попіл для церемонії отримують з листя, спалених на торішніх Вербового недільних богослужіннях.

Директор школи Джеральд О'Коннор стверджує, що не знає, скільки дітей постраждали на даний момент, але, за його словами, батьки перебільшують їх кількість.

"Ми отримуємо золу від зовнішнього постачальника. Існують процеси, які потрібно відстежувати. Ми попросили провести розслідування даного інциденту", — заявив директор школи.

В даний час батьки розглядають питання про порушення судового позову проти школи.

Дивіться ще: Похоронний обряд в російській культурі

Нагадаємо, навіщо китайські жінки деформували свої ступні протягом десяти століть.

Як повідомляв портал "Знай.uа", незвичайне святкування Нового року або "Свята весни" пройшло на південно-заході Китаю в минулий четвер.

Також "Знай.uа" писав, в гірської районі Індонезії живе народність тораджа, яка муміфікує тіла померлих і піклується про них ніби вони живі.