Венесуела живе в умовах тотального блекауту. У Каракасі третій день немає електрики. Вуличне освітлення зберігається тільки в районі Військового музею, де знаходиться саркофаг з тілом колишнього глави держави Уго Чавеса, також деякі готелі працюють на генераторах, щоб забезпечити електрикою постояльців. Про це повідомляє ТАСС.

В інших частинах міста ліхтарі на вулицях і світлофори не працюють, немає світла в будинках. Електрика не подається на водонапірні станції, тому у багатьох будинках немає води. Також порушена робота мобільного зв'язку. У суботу, 9 березня, у готелях стали пропускати на свою територію тільки тих, хто міг підтвердити проживання. Напередодні ввечері, після двох діб відсутності електроенергії, навіть у деяких готелях стало періодично гаснути світло.

Мешканці Каракаса шикувалися в черги в магазини, щоб запастися їжею і водою, при цьому зберігалася спокійна обстановка.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Відсутність електропостачання не спровокувало зіткнення з поліцією на мітингу опозиції в суботу. Можливо, труднощі виникли в умовах проблем зі зв'язком. Мітинг був менш велелюдним, він проходив на проспекті Вікторія на південь від центру міста. Раніше цей район вважався досить благополучним, але потім прийшов в занепад.

Раніше ми писали, що кібератака стала причиною наймасштабнішої в історії Венесуели відключення електроенергії, заявив у суботу міністр інформації країни Хорхе Родрігес.

В ефірі венесуельського телебачення він пояснив, що атака, по всій видимості, була проведена США.

"Атака була спрямована на Автоматичну систему контролю ГЕС "Гурі", - відзначив міністр. Він пояснив, що система контролює процес вироблення електроенергії. Коли стало ясно, що відбувається кібератака, і що систему намагаються контролювати хакери, ГЕС з міркувань безпеки припинила роботу. Це, за словами Х. Родрігеса, і призвело до "блекауту", що охопила майже всю територію країни.

Нагадаємо, на східну частину штату Алабама обрушилися два потужних торнадо, які забрали життя 23 осіб, у тому числі двох дітей.

Також портал "Знай.uа" вже писав про незвичайному швейцарському готелі, розташованому в горах.

Крім того, портал "Знай.uа" повідомляв про те, зарево лісів забарвило небо Сполученого Королівства Британії та Північної Ірландії в яскраво-оранжевий колір.