Російські тролі змінили стратегію втручання в майбутні вибори США – вони створюють недостовірні профілі, щоб просувати політичні чвари замість поширення пропаганди.

"Замість того, щоб створювати контент самостійно, ми бачимо, що вони поширюють контент", - відзначає директор по аналітичному аналізу в FireEye Inc Джон Хультквист.

Про це передає Bloomberg.

"Це дає їм можливість ховатися за кимось іншим", - додає Джон.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили
Показати ще

Хакери зламують комп'ютери і використовують їх, щоб створювати профілі у соціальних мережах, а також збільшують передплатників і лайки – це створює ілюзію «цього» профілю, зазначає дослідник загроз в Symantec Corp Кендида Вуест.

Він додає, що помітив зменшення випадків створення нового контенту за допомогою підроблених профілів з 2017 до 2018 року. На їх місце прийшло створення численних передплатників, яких можна буде використовувати для розповсюдження повідомлень, "розколюють суспільство", вже на виборах 2020 року.

хакер
хакер

Саме соціальні мережі є головним способом впливу "іноземних гравців" на вибори США, говорить директор Федерального бюро розслідувань США Крістофер Рей.

Варто нагадати, що Держсекретар США Майк Помпео заявив, що окупований Росією Крим повинен повернутися під повний контроль України.

Про це повідомляє "Хвиля".

Крім того держсекретар розповів, що США послідовно засуджують анексію Криму і війну на Донбасі.

"П'ять років тому російська окупація Кримського півострова України викликала ескалацію російської агресії. Росія намагалася зруйнувати міжнародний порядок, підірвала основні людські свободи і послабила нашу загальну безпеку", - нагадав Помпео.

Нагадаємо, Російські силовики накинулися на українських правоохоронців: око за око

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Экс-адвокат президента США дав шокуючі свідчення в суді: договори з Росією, расизм і брехня

Також Знай.ua" писав про те, що Російській "фабриці тролів" заблокували доступ в Інтернет: гіркий досвід навчив Трампа