Південноафриканський дайвер Райнер Шимф ледь не повторив долю біблійного Іони.

Чоловік буквально потрапив у пащу величезного кита під час документальних зйомок про великий Хід сардин (масштабної міграції ріб сімейства оселедцевих) недалеко від Кейптауна, пише Daily Mail.

Шимф і його команда, розділена на дві групи, документували унікальне природне явище, в ході якого пінгвіни, тюлені, дельфіни, кити й акули збираються разом на "урочисту вечері" з сардин.

Кіт ковтає Райнера Шифт

Команда перебувала в 25 морських миль від берега, коли море почало перемішуватися, і містер Шимф раптово усвідомив, що знаходиться у пащі морського гіганта.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як розповів дайвер, він намагався зняти акулу, що проходить через зграю сардин, коли навколо нього все потемніло, і він відчув, як великий кіт намагається його проковтнути.

Кіт зі здобиччю занурюється під воду

"Я затримав подих, бо думав, що він збирається пірнути глибше, а потім лише випустити мене", — розповідає Шимф.

Весь цей час його колега і фотограф Хайнц Топерцерцер тримав камеру наведену на Шимфа і з жахом спостерігав з іншими учасниками морської експедиції.

Порятунок дайвера

Після того, як пащі кита разом з дайвером всередині зачинилися, тварина стала занурюватися глибоко під воду. На щастя Шимфа, в якийсь момент кит вирішив випустити дайвера на волю.

Таким чином південноафриканський дайвер частково повторив долю билейского пророка Іони. Згідно старозавітної легенди, Бог велів киту проковтнути Йону, де він пробув три дні і три ночі. Коли віра пророка зміцнилася, морське створення випустило Йону на суходіл.

Нагадаємо, вчені намагаються розібратися, як мертва туша десятиметрового горбатого кита потрапила у джунглі Амазонки.

Як повідомляв Знай.uа, рибалка ледь не став обідом для унікального морського чудовиська.

Також Знай.uа писав, біолог опублікував страхітливі кадри з гігантською зграєю морських монстрів.