Сполучені Штати Америки активно обговорюють з урядом Анджея Дуди створення постійної американської військової бази на території Польщі. Держави налаштовані дуже серйозно - з'явилися прогнози щодо дати підписання угоди.

Про це стало відомо завдяки повідомленням польських ЗМІ.

За інформацією журналістів, заступник міністра оборони США з міжнародної політики Джон Руд провів переговори у Варшаві про постійне розміщення американських солдатів в Польщі, повідомляє видання Defense One з посиланням на його помічницю Кетрін Вилбаргер. Вона підкреслила, що угоду можуть підписати лише через півроку або рік.

"Ми виступили з дуже серйозною пропозицією, і цього тижня ми вже розробляємо деякі технічні деталі. Сподіваємося після зустрічі отримати міцну основу для подальшої роботи", – додала Вилбаргер.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Так, Держдепартамент візьме на себе відповідальність за підготовку угоди, якщо Польща погодиться на пропозиції американської сторони. При цьому деталі пропозиції Вилбаргер не розкрила.

Варто нагадати, що політтехнолог втіклого президента України Віктора Януковича і колишній керівник виборчого штабу Дональда Трампа Пол Манафорт почув вирок без права на помилування. Сидіти в місцях, не настільки віддалених, Манафорт буде 7 з половиною років. Його справу розглянули в суді Вашингтона, і підсумок розгляду виявився сумним для скандального політика.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в 2020 фінансовому році США планують виділити Україні військову допомогу близько 250 мільйонів доларів. Про це повідомляє Посольство України в США. Зараз вже відомо, що кошти планується виділити в рамках спеціальної міждержавної програми "Ініціатива з безпеки допомоги Україні".

Нагадаємо, у Facebook і Instagram стався глобальний збій.

Як повідомляв Знай.uа Пєсков в стилі байкера Хірурга відреагував на нові антиросійські санкції США.

Знай.uа писав, Лобода засвітила ідеальну фігуру в Маямі: неймовірна красуня.

Дивіться відео по темі: