Італія прийняла закон, який дозволяє навчальним закладам (школи та дитячі садки) не допускати до занять нещеплених дітей.

У разі, якщо дитина буде допущений до навчального закладу без щеплень, то батьків чекає штраф на суму до 500 євро.

Передає BBC.

Як свідчить «закон Лоренцин», названий на честь колишнього міністра охорони здоров'я Італії Беатріче Лоренцин, дітям у віці шести років і молодше заборонено відвідувати навчальні заклади, якщо вони не щеплені. Італійський уряд вимагає, щоб дитина був щеплена від кору, епідемічного паротиту, краснухи, вітряної віспи та поліомієліту.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Варто нагадати, що Відомий в Україні дитячий лікар Євген Комаровський відомий також як телеведучий програми "Школа доктора Комаровського". Крім того, медик ще й активний користувач соцмереж, де також дає корисні поради батькам стосовно дітей. Наприклад, на своїй сторінці в Instagram лікар часто відповідає на питання користувачів, які стосуються дітей. У новому випуску своєї рубрики доктор Комаровський відповів на питання про вакцинацію від грипу.

Питання: Мій 3-річний син хворів майже 2 тижні. Щеплення від грипу в дитячому садку ми не ставили. У нього взяли аналіз на грип і нещодавно прийшли результати, вірус підтвердився. Грип типу A (H1N1). Результат прийшов вже після того, як нас виписали з лікарняного. Зараз він здоровий і ходить в дитячий сад. Які ускладнення можуть бути після такої хвороби, на що звернути увагу? І чи варто наступного разу ставити щеплення від грипу?

доктор Комаровський
доктор Комаровський

Відповідь: Завжди, коли ми говоримо про «страшності» якоїсь хвороби, ми повинні пам'ятати про те, що ця «страшность» визначається тим, у якої кількості хворих ця хвороба протікає важко і представляє реальну загрозу для життя. Зрозуміло, що дуже страшна за цим критерієм хвороба — чума, при якій без лікування до 98% хворих можуть загинути. А найстрашніша — сказ, при якому без лікування можуть загинути всі 100% хворих.

Нагадаємо, МОЗ під керівництвом Супрун не в змозі зупинити епідемію кору: розповідь експерта повалить вас у шок

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Українці в пастці смертельних інфекцій: як відрізнити кір від вітрянки, Коксакі, краснухи і розеолі

Також Знай.uа" писав про те, що Проти будь-якого грипу: мікробіологи запропонували універсальну вакцину