Щорічно недалеко від узбережжя Атлантичного океану в африканському селі Уіду відбувається магічний ритуал незвичайної краси.

Мова йде про егунгунів — одне з найбільш таємних містичних спільноти Беніну, які одягаются в калейдоскопічні костюми з різнокольоровими візерунками, котрі приховують їхні обличчя, пише The Sun.

Група африканських шаманів виконує незвичайні пісні і вигукує слова високим голосом, які не зрозумілі навіть місцевим жителям.

Чотири представника егунгунів в традиційних нарядах

Таким чином егунгуни спілкуються з потойбічним світом за допомогою танцю і первісних містерій. Вважається, що дотик егунгуна може вбити звичайну людину.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Живих мерців", особистість яких невідомі навіть лідерам племен, супроводжують спостерігачі, збройні палицею. Вони відганяють від шаманів звичайних селян, щоб ті ненароком не торкнулися посередників між світами.

Энгуны кружляють в екстатичному танці

Егунгуни з'являються на фестивалях і сімейних ритуалах і залишається вкрай секретною організацією зі своїми власними храмами, які заборонені для всіх, крім членів суспільства.

Місцеві жителі намагаються уникнути дотику эгунгуна

Егунгуны приховують свої обличчя шарами тканини, шкірою тварин і дивним поєднанням черепашок. Такі маски повністю знищують людську форму. Через приховування людського тіла розкривається дух.

Эгунгун паморочиться в потойбічному танці

Крім спілкування з духами, егунгуни виступають у якості третьої сторони у врегулюванні місцевих суперечок. В них просять поради у важкі часи в їх селах, селищах і містах.

Дивись ще: Плем'я Сакуддей Дикі племена

Нагадаємо, бразильське агентство у справах корінних народів спорядило небезпечну етнографічну експедицію заради миротворчих цілей.

Як повідомляв портал "Знай.иа", незвичайне святкування Нового року або "Свята весни" пройшло на південно-заході Китаю в минулий четвер.

Також "Знай.uа" писав, що у гірському районі Індонезії живе народність тораджа, яка муміфікує тіла померлих і піклується про них немов вони ще живі.