Французька делегація прибула на свято "возз'єднання Криму з Росією" 13 березня, ніж обурила українців. У складі делегації було 12 чоловік, в серед них – Президент асоціації «Франко-російський діалог» Тьєррі Маріані, депутат від департаменту Воклюз Жан-Клод Буше, мер міста Брієн-ле-Шато Ніколя Дюік, мер міста Бігугліа Совер Гандолфі-Шейт, почесні члени парламенту Франції Мішель Вуазен і Жорж Фенеш і два журналісти – репортер журналу Éléments Крістоф Лафосс і репортер телеканалу TV Libertés Гійом Санжорж. Відомо, що Тьєррі Маріані отримав ювілейну медаль, присвячену п'ятиріччю російської анексії півострова від спікера російського парламенту Криму. Маріані - перший політик, якому вручили цю медаль.

Тьєрі Маріані

Перед цим, делегація французьких політиків відвідала Москву. Повідомляється, що їх візит триватиме до 16 березня.

Так званий "голова комітету Держради республіки санаторно-курортного комплексу та туризму" Олексій Черняк заявив, що подібний візит дуже важливий для Криму.

"Це свого роду визнання ... Нехай це і в рамках народної дипломатії. Але, це визнання Криму", - сказав він.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

В Міністерстві закордонних справ вже відреагували на такий зухвалий вчинок і опублікували на офіційній сторінці коментар: "Здійснивши несанкціонований візит на злочинно анексовану українську територію, французькі громадяни проявили неповагу до суверенітету і територіальної цілісності України, проігнорувавши фундаментальні принципи міжнародного права, законодавства України. Вони також діють всупереч офіційній позиції Франції, яка рішуче засуджує спробу анексії Росією українського півострова"

Офіційний коментар МЗС України

МЗС України нагадали, що вимагають від усіх іноземців чітко дотримуватися порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.
"Порушники будуть притягуватися до відповідальності згідно з законодавством України", - наголосили у відомстві.

У міністерстві зазначають, що поїздки зарубіжних політиків у Крим не мають статусу офіційних. А порушення правил в'їзду на тимчасово окуповану територію карається позбавленням волі на строк від 3 років, згідно зі ст. 332-1 Кримінального кодексу України.

Варто відзначити, що екс-депутат парламенту Франції Тьєррі Маріані, а також мер міста Брієн-ле-Шато Ніколя Дюік вже не вперше відвідують анексований півострів.

Нагадаємо, що замість залізниці, вийшов мотлох на Керченському мосту

Також, портал Знай.ua повідомляв, що Крим не дістанеться ні Росії, ні Україні: прогноз астролога.