Розкрито причини трагічних подій в Ефіопії, коли зазнав аварії літак Boeing 737 Max. Лихо сталося 10 березня, коли пасажирський літак місцевої компанії Ethiopian Airlines летів в Найробі, столиці Кенії. Повідомляється, що повітряне судно почало дуже швидко набирати швидкість відразу після вильоту з Аддис-Абеби, пише видання Нью Йорк Таймз.

Видання з посиланням на власне джерело, яке чуло переговори капітана судна з диспетчером, повідомила про аномальне прискорення Boeing. Капітан літака панічним голосом вимагав дозволу повернутися вже через три хвилини після зльоту, коли літак розігнався до ненормальної швидкості.

У свою чергу, диспетчери вирішили затримати два рейси, які готувалися до посадки, щоб звільнити смугу. Однак борт не встиг і не зміг повернутися.

Цікаво, що у літаків Boeing 737 MAX 8, які зазнали аварії в Ефіопії та Індонезії, горизонтальні стабілізатори були відхилені на нетиповий кут, пишуть іноземн ЗМІ. Вивчення уламків обох літаків, дозволяє зробити попередній висновок про те, що обидві трагедії могли статися за однакової причини.

Офіційну причину авікатастрофи в Ефіопії ще не названо. Але експерти вказують на схожість аварій в Індонезії та Ефіопії – через несправність автоматики.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, МАУ продовжить купувати "літаки смерті" Boeing-737 Max.

Варто нагадати, що трагедія в Ефіопії – це друга катастрофа за участю даної моделі літака лише за останні п'ять місяців. Згідно з попередніми даними, причиною могла стати неправильна настройка датчика кута, який, імовірно, передавав на бортовий комп'ютер неправдиву інформацію про стан носа літака відносно лінії горизонту.

Нагадаємо також, За секунду до смерті: російські блогери зняли відео перед моторошною авіакатастрофою в Ефіопії

Нагадаємо, "Авіакатастрофа в Ефіопії: серед загиблих знайшли путінського "визволителя Криму".

Як повідомляв портал "Знай.uа": літак з росіянами на борту розбився у Конго: темна історія, багато загиблих.

Також "Знай.uа" писав, що на борту потерпілого крах в Ефіопії літака перебувала сім'я депутата Національної ради парламенту, вижити їм не вдалося.