Вражаюча скульптура з 100 000 конфіскованих ножів з'явилася в минулий четвер перед будівлею кафедрального собору в Ковентрі.

Дев'ятиметрова конструкція "Ангела з ножів" повністю створена зі зброї, яку надали поліцейські департаменти Великобританії та анонімні добровольці, пише Mirror.

Концепцію скульптури розробив художник Альфі Бредлі ще в 2017 році. З тих пір статуя подорожує по британських містах, нагадуючи про жорстокості, які часом творять люди.

Скульптура Ангел з ножів

Більшість ножів, використовуваних в незвичайній скульптурі, пройшла випробування кров'ю і було використано як знаряддя злочину.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще

Автор скульптури протягом року збирав "матеріал" для створення конструкції. На деяких з ножів викарбувані імена жертв. Слід зазначити, що перед остаточною презентацією скульптури, абсолютно всі види холодної зброї були затуплені.

Єпископ собору в Ковентрі доктор Крістофер Коксворт заявляє що "Ангел з ножів" — суворе нагадування про форму насильницького злочину, яке вразили їх місто.

Багато в чому це пов'язано з безконтрольним продажем холодної зброї.

Ангел з ножів

Зокрема, понад половини інтернет-магазинів не перевіряють вік потенційних покупців перед продажем зброї. Серед звичайних магазинів ця цифра склала 12 % в період з жовтня по січень.

Сам художник присвятив свою скульптуру всім жертвам насильства, загиблим в результаті застосування холодної зброї. Альфі сподівається, що його твір мистецтва змусить людей задуматися про природу насильства і навчить бути терпимішими один до одного.

Дивіться ще: Незвичайні пам'ятники світу

Нагадаємо, археологи з Тулейнского університету знайшли в Перу масове місце поховання XV століття, де зберігаються сотні останків дітей і лам.

Як повідомляв портал "Знай.uа", експерти засумнівалися в тому, що картина "Спаситель світу" належить пензлю великого італійського художника і вченого Леонардо да Вінчі.

Також "Знай.uа" писав, невідомі увірвалися в одну з церков Дубліна і осквернили зберігалися там святині і останки.