Постраждалим у моторошному теракті у Новій Зеландії зібрали понад півтора мільйона доларів США. Це понад 2,2 мільйона новозеландських доларів. До збору коштів долучилося близько 33 тисячі людей.

Про це повідомляє фонд Givealittle на офіційному сайті, який займається збором коштів.

"Десятки сімей загинули та багато отримали поранення в результаті жахливих перестрілок. Вони заслуговують нашої допомоги та підтримки! Усі пожертви, отримані на цій сторінці, будуть використані для надання підтримки та ресурсів людям, постраждалим від перестрілок в Крайстчерчі, і членам їх сімей", - йдеться на сторінці фонду.

Варто нагадати, що у Новій Зеландії невідомі влаштували стрілянину у двох мечетях міста Крайстчерч. В результаті теракту в Новій Зеландії 15 березня загинули щонайменше 49 людей, ще 48 отримали поранення. Нападниками були 3 чоловіків і жінка.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"У жертв теракту буде ще багато потреб — деякі фінансові, деякі для підтримки, будуть й інші. Важливо, щоб фонди були достатньо гнучкими, щоб ми могли реагувати на ці потреби та продовжували допомагати, якими б вони не були. Подія сталася зовсім нещодавно і критерії розподілу коштів нині розробляються якомога швидше", - додали представники фонду, який збирає кошти для потерпілих.

За інформацією поліції зловмисником виявився 28-річний австралієць Брентон Таррант. Разом зі спільниками він влаштував масовий розстріл в мечетях Аль-Нур і Линвуд міста Крайстчерч. Озброєні люди увійшли в мечеті близько 13:45 за місцевим часом відразу після денної молитви та заблокували вхідні двері. На голові в одного з нападників була камера, за допомогою якої він транслював у мережу все, що відбувається.

Нагадаємо, кривава бійня у мечеті Нової Зеландії: кілер виявився фанатом Путіна.

Як повідомляв раніше "Знай.ua", у центрі Японії стався теракт — водій навмисне наїхав на натовп людей в перші хвилини нового року.

Також "Знай.ua" писав про те, що вирок нелюду за теракт у Новій Зеландії винесли за хвилину.