Експерти французького Бюро розслідування та аналізу безпеки цивільної авіації (BEA) розшифрували дані бортового мовного самописця Boeing 737 MAX авіакомпанії Ethiopian Airlines, що розбився в Ефіопії.

Цю інформацію організація повідомила на своїй сторінці в Twitter.

Записи мовного самописця (CVR) були передані ефіопській групі з розслідування причин аварії. Уточнюється, що самі експерти аудіофайли не прослуховували.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Крім того, в ВЕА підкреслили, що робота над розшифруванням даних параметричного "чорного ящика" (FDR) продовжиться в неділю.

Довідка. Зазвичай на повітряне судно встановлюються два бортові самописці: мовленнєвий, записує розмови і звуки в кабіні (CVR - cockpit voice recorder), і параметричний, що фіксує технічні параметри польоту (FDR - flight data recorder або ADR - accident data recorder).

Нагадаємо, розкрито причини трагічних подій в Ефіопії, коли зазнав аварії літак Boeing 737 Max. Лихо сталося 10 березня, коли пасажирський літак місцевої компанії Ethiopian Airlines летів в Найробі, столиці Кенії. Повідомляється, що повітряне судно почало дуже швидко набирати швидкість відразу після вильоту з Аддіс-Абеби, пише видання Нью Йорк Таймз.

Видання з посиланням на власне джерело, що чуло переговори капітана судна з диспетчером, повідомило про аномальне прискорення Boeing. Капітан літака панічним голосом вимагав дозволу повернутися вже через три хвилини після зльоту, коли літак розігнався до ненормальної швидкості.

У свою чергу, диспетчери вирішили затримати два рейси, що готувалися до посадки, щоб звільнити смугу. Однак борт не встиг і не зміг повернутися.

Як повідомляв портал "Знай.uа", літак з росіянами на борту розбився в Конго темна історія, багато загиблих.

Також "Знай.uа" писав, що на борту потерпілого катастрофу літака в Ефіопії перебувала сім'я депутата Національної ради парламенту, вижити їм не вдалося.