Дикий жах твориться зараз у Венесуелі (Південна Америка). Країну стрясають політичні чвари, а економічнакриза продовжує посилюватися. За останні місяці Венесуела зіткнулася з низкою важких економічних випробувань, які спричинили за собою соціальні потрясіння.

В останні дні в країні спостерігаються досить серйозні перебої з енергопостачанням.

Через відсутність електрики не працюють багато життєво важливих об'єктів, міжнародний аеропорт працює з великими збоями, в метро ситуація не краще. Нечисті на руку люди, скористалися ситуацією і пограбували кілька великих супермаркетів.

Зростання цін в країні з початку року склало 10 664%, жителі почали масово тікати з держави, столиці Венесуели - Каракас - визнали найдорожчим містом світу для іноземців.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Більш того, розгнівані жителі країни, розчаровані у своєму уряді, в знак протесту почали викидати з вікон валюту, яка знецінилася і майже нічого не коштує.

У результаті найсильнішої гіперінфляції в 10600% з початку 2018 року, у Венесуелі стало вигідніше використовувати для гігієнічних потреб національну валюту замість туалетного паперу, оскільки купюр, за які можна купити один її рулон, виявилося набагато більше, ніж самого паперу.

Так, до деномінації вартість одного рулону становила 2 мільйони 600 тисяч венесуельських боліварів - стопка грошей виявилася в три рази вище самого туалетного приладдя.

Венесуельці тепер ходять в магазин не з гаманцями, а з рюкзаками та сумками – так зручніше переносити величезні пачки купюр.

Нагадаємо, кібератака стала причиною наймасштабнішої в історії Венесуели відключення електроенергії, заявив у суботу міністр інформації країни Хорхе Родрігес.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Венесуела живе в умовах тотального блекауту. Вуличне освітлення зберігається тільки в районі Військового музею, де знаходиться саркофаг з тілом колишнього глави держави Уго Чавеса, також деякі готелі працюють на генераторах, щоб забезпечити електрикою постояльців.

Також "Знай.uа" писав, тимчасовий президент Венесуели Хуан Гуайдо закликав своїх співгромадян організувати марш на столицю країни Каракас. Під час виступу перед тисячами прихильників у столиці Венесуели, Гуайдо заявив, що хоче зробити поїздку країною, після чого оголосить дату маршу.