Один з районів Росії хоче вийти зі складу країни та приєднатися до іншого автономного округу. Про таке бажання заявили жителі Олександрівського району в Томській області через те, що влада не займається його інфраструктурою.

Про це пишуть місцеві ЗМІ.

Жителі цього району висловили бажання приєднатися до Ханти-Мансійського автономного округу (ХМАО). Олександрівський район посідає третє місце в регіоні з видобутку природних ресурсів. Однак кошти з його реалізації йдуть не в місцевий бюджет, а в бюджет РФ. У свою чергу влада Томської області нічого не робить для благоустрою життя.

Автором такої ідеї став юрист Максат Бердигожаєв. він переконаний, що відділитися можливо й це не суперечитиме російським законам. Найвагомішою причиною відділення він вважає те, що лікарні округу відмовляються лікувати мешканців Томської області. Водночас знайти вузького медичного фахівця жителям Олександрівського району за місцем проживання неможливо ‒ їх там немає.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Влада давно на нас забила. Референдум і перехід у ХМАО років зо три тому активно обговорювалися, потім розмови стихли. Зараз, на фоні загальної несправедливості з пенсійною реформою, зростанням цін і зменшенням зарплат, обурення людей зростає, і про відділення від Томської області заговорили знову", ‒ анонімно поділилася місцева жителька.

Жінка також заявила, що не вірить у реальність відокремлення, але так вони принаймні зможуть привернути увагу до проблем регіону. Одним із прихильників референдуму також став терапевт Володимир Сотников, якого декілька років тому звільнили з лікарні за його активну позицію захисту хворих. Повернутися до роботи він зміг тільки після перемоги в судовій справі.

"Головна причина, за якою люди хочуть референдуму і змін – це несправедливість. Наш район багатий нафтою і газом, але після відрахувань у бюджет нам повертаються копійки. В автономних округах повернення до місцевого бюджету набагато вище", ‒ пояснив Сотников.

Влада Олександрівського району бажання жителів відокремитися не підтримує. Прихильників референдуму вони звинувачують у тому, що вони хочуть тільки "лаяти владу, але не працювати".

"Був район у Томській області – тут він і повинен залишитися. Я знаю, хто пропонує референдум – це "Альянс лікарів" і "Народний контроль". Там люди лають владу, але працювати вони не хочуть ‒ тільки критикувати. Тому вони взагалі не повинні вести мову про референдум", ‒ заявив заступник голови Олександрівського району Віктор Мумбере.

На його думку, всі, кому хочеться жити в ХМАО, "нехай їдуть і живуть". Однак можливість референдуму Мумбере не заперечує, якщо він пройде відповідно до закону.

Нагадаємо, що Путін нафарширував окупований Крим зброєю для ураження будь-якої точки Європи.

Як повідомляв портал "Знай.ua", путінські кати готують 22 українських моряків до принизливого експерименту: тортури та знущання.

Також "Знай.ua" писав, що блогер спрогнозував сумну долю Криму, люди звіріють від безвиході.