Вміст шлунка мертвого кита демонструє, як людська байдужість по відношенню до навколишнього середовища вбиває представників інших видів.

У минулу п'ятницю співробітники музею на Філіппінах виявили тушу дзьоборила, пише Daily Mail.

Розтин величезного морського гіганта шокував біологів. У нутрощах ссавця виявили 40 кілограм поліетиленових пакетів. Експерти вважають, що пластик і призвів до загибелі дзьоборила, так як перекрив доступ до шлунку. У підсумку тварина померла від голоду.

Пакети, виявлені в шлунку кита

Екологи закликали світові уряди прийняти додаткові заходи по боротьбі із забрудненням навколишнього середовища.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Я не був підготовлений до кількості пластику — 40 кг мішків для риса, продуктових пакетів, пакетів для бананів і загальних пластикових пакетів", — заявив Даррелл Блетчлі, засновник і президент музею та освітнього центру D'Bone в місті Давао.

Як пояснив експерт, кити приймають пластик та інше сміття в море за їжу. Протягом десяти років музей вивчив вміст внутрішньою мертвих китів і дельфінів, 57 з яких загинули від сміття в шлунку.

Пакети, виявлені в шлунку кита

Як стверджує в доповіді борців за охорону навколишнього середовища Ocean Conservancy, п'ять азіатських країн (Китай, Індонезія, Філіппіни, В'єтнам і Таїланд) становлять майже дві третини пластмасових відходів.

Уряд Великобританії попередив, що рівень вмісту пластику в океані може потроїтися за десять років, якщо не будуть прийняті заходи по обмеженню засмічення.

Пакети, виявлені в шлунку кита

Екологи попереджають, що кити і морські тварини будуть продовжувати вмирати до тих пір, поки світ не перестане належати до океану як до сміттєвого відра.

Нагадаємо, у людському організмі зустрічаються крихітні частинки пластику.

Як повідомляв портал "Знай.uа", любителі фастфуду частіше за інших страждають від депресії.

Також "Знай.uа" писав, що постійна життя поблизу галасливих доріг збільшує ризик виникнення депресії на дві третини.