У вівторок, 26 березня, Європейський парламент проголосував за скасування практики сезонного переведення годинників з 2021 року.

Законодавці ЄС проголосували на користь скасування практики сезонних змін часу. Голосування не є останнім словом вирішенні цього питання, але воно стане основою для обговорення з країнами-членами Євросоюзу для підготовки остаточного закону. Про це повідомляє Reuters.

Починаючи з 2001 року, законодавство ЄС вимагало від усіх країн блоку дотримання переходу на літній час, переміщуючи стрілки годинників на годину вперед в останню неділю березня, та переходу на зимовий час, переміщуючи стрілки на годину назад в останню неділю жовтня.

Зазначимо, що практика переведення годинників була вперше введена під час першої світової війни для економії енергії.

У вересні 2018 року Єврокомісія запропонувала відмовитися від цієї практики після того, як опитування громадян країн ЄС показало, що переважна більшість виступає за скасування сезонного переведення годинників. У той же час прихильники переведення годинників розкритикували той факт, що 70% респондентів склали німці.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Однак, на користь даного рішення говорить те, що наукові дослідження пов'язують зміни часу із захворюваннями серцево-судинної та імунної систем, оскільки вони переривають біологічні цикли, і що економія енергії таким способом стала неефективною. Про це йдеться у звіті Європарламенту.

Також вказується, що після скасування переведення годинників країни ЄС не зможуть робити це самостійно, але їм дадуть право вирішити, в якому часовому поясі знаходитись.

Нагадаємо, в цьому році українці переведуть стрілки годинника на годину вперед о 03:00 з 30 на 31 березня.

Як повідомляв портал Знай.ua, лікарі розповіли, як адаптуватися до літньго часу та зменшити стрес для організму

Також Знай.ua писав про те, які проблеми зі здоров'ям може спровокувати переведення годинника.