М'ясний китайський ринок ледь не став останнім притулком чарівного той-пуделя Генрі, у якого паралізувало ноги після бійки з іншою собакою.

На щастя, його вчасно відшукала британська активістка Шерон Уорнок в державному собачому притулку Шанхаю, пише Daily Mail.

Тварина перебувала в жахливому стані: пес не міг ходити, у нього не було хвоста, виднілися відкриті рани.

Жахливі рани Генрі

Місіс Уорнок заплатила 800 доларів за переліт Генрі в її будинок в Північній Ірландії.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Зараз у Генрі по кличці "Коліщатка" понад 1500 фоловерів в Instagram, він любить гуляти по пляжу в графстві Армаг на спеціально створеній інвалідної коляски для собак. Генрі також визнаний офіційним талісманом командного чемпіонату Ольстера з супербайку.

Крім Генрі у Місіс Уорнок є й інші собаки: гібрид англійської спрингер-спанієля і коллі — Оскар (15 років) і гібрид лхасо-апсо і пуделя — Бо (5 років).

Генрі зараз

Вперше жінка дізналася про жахливу долю Генрі в січні 2018 року, коли подруга розповіла їй про трьох жінок-вчителів із міста Харбін (Китай) які створили групу порятунку тварин на Facebook під назвою "Slaughterhouse Survivors HRB".

За словами Уорнок, в Китаї собаче м'ясо вважається розкішшю, тому люди будуть платити за нього більше, ніж за яловичину або курку.

Генрі зі своєю рятівницею

Міс Уорнок зрозуміла, що не може просто так кинути Генрі і вивезла тварина з Китаю до Північної Ірландії.

У Белфасті Генрі "оновили колеса", підібравши найбільш підходящий візок для задніх ніг і ось вже близько року він живе в оточенні любові і турботи.

Генрі Коліщатка

Крім того, його господиня вважає, що Генрі допомагає підвищити обізнаність громадськості про жахливі традиції торгівлі собачим м'ясом.

Нагадаємо, ветеринари врятували від жахливої смерті найхудішого пса у світі.

Як повідомляв портал "Знай.uа" далматинець Тайсон героїчно загинув, захищаючи власних господарів від нападу отруйної кобри.

Також "Знай.uа" писав про аргентинського Хатіко, який чекає свого господаря біля лікарні, не знаючи про те, що його немає в живих.