У четвер, 4 квітня, на 88-му році життя помер народний артист СРСР, видатний кінорежисер Георгій Данелія. Його фільми прогриміли на весь Радянський Союз: «Я крокую по Москві», «Джентльмени удачі», «Осінній марафон», «Міміно» і «Кін-дза-дза», — вони назавжди завоювали серця мільйонів глядачів.

Георгій Данелія

Данелія народився в 1930 році в Тбілісі, після чого його сім'я переїхала в Москву. Він спочатку навчався на архітектора, однак інтерес до кіно виявився сильнішим, і Георгій Миколайович вступив в 1956 році на Вищі режисерські курси. Свою першу повнометражну картину в якості режисера він випустив у 1960 році - фільм «Сергій» розповідає про складні взаємини маленького хлопчика і прийомного батька. Після цього Данелія зняв понад 20 картин, при цьому у багатьох з них він грав епізодичні ролі.

Георгій Данелія

Георгій Миколайович залишив величезний слід в історії радянського і світового кіно. Варто нагадати, що в кінці лютого він потрапив у реанімацію із запаленням легенів. Лікарі до кінця боролися за життя великого режисера, проте врятувати не змогли.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Варто нагадати, що напередодні помер не менш відомий радянський актор Олексій Булдаков, що підтвердив його друг. Він розповів, що знаменитість померла уві сні. Актор Семен Стругачев написав з цього приводу: "У мене немає слів, просто одне суцільне горе, бо я втратив друга, який так передчасно пішов зовсім просто несподівано. Був він у чудовому настрої, вів нормальний спосіб життя останні роки і так піти просто уві сні… Так, це велике горе… Він був близький мені друг. Ми хотіли ще, мріяли зняти після 20 років, говорили буквально тиждень тому, поки всі живі, треба зняти 20 років тому і тепер це не трапиться вже ніколи…"

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що пішов з життя керівник Шумської районної партійної організації ВО "Свобода" Василь Габор, який 27 березня потрапив в жахливе ДТП і отримав дуже серйозні травми.

Як повідомляв портал "Знай.uа": у Британії померла відома співачка Алексіс Вулертон, причиною чого став єдиний пропущений прийом у лікаря, під час якого їй вдалося б виявити рак раніше і тим самим врятуватися.

Також "Знай.uа" писав, що помер український актор Віктор Возіян. Він був ветераном Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша.