Видатний біолог і Нобелівський лауреат Сідней Бреннер помер у Сінгапурі 5 квітня в віці 92 років.

Про це повідомляє NYTimes.

Варто відзначити, що за свою наукову кар'єру вчений отримав понад 20 різного роду нагород, премій та орденів. Він значно допоміг визначити природу генетичного коду людини та зробив безліч відкриттів, які стосуються особливостей розвитку організму.

Сідней Бреннер

Відомо, що Бреннер спільно з видатним фізіологом з Великобританії Френсісом Криком відкрив мутації в організмі людини, що у подальшому забезпечило розкриття генетичного коду.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Крім того більшість науковців сходяться на думці, що саме Бреннер був однією з центральних фігур “золотого віку” молекулярної біології, який почався в 1953 році з відкриття структури ДНК і тривав до середини 1960-х років.

Надалі вчений взявся за вивчення міліметрового грунтового черв’яка Caenorhabditis elegans як модельного організму для дослідження біології розвитку, включаючи нейрони.

наука

Також у далекому 2002 році Сідней Бреннер разом з Робертом Хорвіцем і Джоном Салстоном отримав Нобелівську премію з фізіології або медицини “За відкриття в області генетичного регулювання людських органів”.

Варто нагадати, що у 2018 році лауреатом Нобелівської премії миру став 63-річний лікар-гінеколог Денис Муквете з Конго. Він пояснив, що зґвалтування в сучасному світі використовують як військову зброю. Муквете зазначає, що проблему сексуального насильства потрібно вирішувати не тільки заради самих жертв, але і для того, щоб у майбутньому таке не повторювалося.

Нагадаємо, у понеділок, 8 жовтня, у Стокгольмі назвали імена вчених, які удостоїлися Нобелівської премії з економіки: ними стали громадяни Сполучених Штатів Вільям Нордхаус і Пол Ромер. Американці інтегрували інновації і клімат з економічним зростанням. Egthit в історії вченим вдалося створити математичну модель змін у макроекономіці, які зумовлені змінами в кліматі.

Як повідомляв "Знай.ua", норвезький нобелівський комітет назвав в Осло лауреата Нобелівської премії миру за 2018 рік. Нобелівську премію миру в цьому році отримали хірург Денис Муквеге і колишня полонянка ІД, яка стала правозахисницею, Надя Мурад

Також "Знай.ua" писав, що у національній прискорювальній лабораторії імені Енріко Фермі підтвердили інформацію про те, що пішов з життя лауреат Нобелівської премії з фізики, автор терміна "частинка Бога" і однойменної книги Леон Макс Ледерман.

Зеленський легко переможе Порошенко на дебатах по приколу - Пальчевський