Помер Віктор Благов, головний спеціаліст Ракетно-космічної корпорації (РКК) "Енергія", який брав участь у проектуванні перших в СРСР транспортних пілотованих космічних кораблів "Восток" та "Восход". Про його смерть повідомила прес-служба "Енергія", пише РБК.

"Віктор Дмитрович — один із засновників наукової школи "Планування та оперативне управління космічними польотами". Він виховав кілька поколінь висококласних фахівців, які забезпечують управління польотами вже сучасних космічних кораблів та Міжнародної космічної станції", - говориться в повідомленні компанії.

Благов брав участь у підготовці першого міжнародного польоту космічних кораблів, в ході якого у 1975 році була здійснена стиковка радянського "Союз-19" і американського "Аполлона". Надалі Благов брав активну участь у спільних з NASA роботах за програмами "Світ – Шаттл" і "Світ – NASA", а в останні роки життя здійснював науково-технічну координацію та супровід робіт за програмою Міжнародної космічної станції.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Раніше ми писали, що космонавт, двічі Герой Радянського Союзу Валерій Биковський помер на 85-му році життя, повідомили в середу в російському Центрі підготовки космонавтів (ЦПК).

"27 березня на 85-му році життя помер льотчик-космонавт СРСР, двічі Герой Радянського Союзу полковник Валерій Федорович Биковський", - сказав співрозмовник агентства.

Биковський входив в число перших 20 льотчиків, відібраних для польотів у космос (перший загін космонавтів).

Перший політ Валерій Биковський здійснив 14-19 червня 1963 року в якості пілота корабля "Восток-5". Брав участь у спільному польоті "Восток-5" і "Восток-6", пілотом якого була перша жінка-космонавт Валентина Терешкова.

Нагадаємо, Львівщина в сльозах прощається з хоробрим поліцейським, які віддали життя за Україну.

Як повідомляв Знай.uа, у США помер легендарний музикант: 4 Оскара і 10 Греммі.

Знай.uа писав, мумія роками "жила" по-сусідству з тернополянами.