У четвер, 11 квітня, зупинилося серце режисера документального та науково-популярного кіно Сергія Страхова. Він помер у віці 82 років, йдеться на сайті Союзу кінематографістів РФ.

"Одинадцятого квітня на 83-му році життя не стало нашого друга і колеги, члена Спілки кінематографістів Росії, режисера документального та науково-популярного кіно, заслуженого діяча мистецтв Грузії Сергія Олексійовича Страхова", - зазначають у Спілці кінематографістів.

Також повідомляється, що прощання відбудеться в суботу, 13 квітня, в 11:00. Воно пройде в храмі Покрови Пресвятої Богородиці в Покровському-Стрешневе в Москві.

Страхів закінчив Грузинський державний політехнічний інститут і кафедру неігрового фільму ВДІК. Працював на Грузинській студії хронікально-документальних і науково-популярних фільмів, кіностудії Центрнаучфільм і телеканалі "Культура".

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Серед робіт режисера такі фільми, як "Я і Ми", "Співучасники", "Осінь тбіліських балконів", "Єсенін в Грузії", "Метаморфози", "Про білого бичка", "Проби на Россеті", "Спогад про гордого лева", "Дружба народів, міф або реальність" та ін. Одним з останніх фільмів Страхова стала документальна картина "Країна Данелія" про творчий шлях режисера Георгія Данелії.

Нагадаємо, помер Віктор Благов, головний спеціаліст Ракетно-космічної корпорації (РКК) "Енергія", який брав участь у проектуванні перших в СРСР транспортних пілотованих космічних кораблів "Восток" та "Восход". Про його смерть повідомила прес-служба "Енергія".

Благов брав участь у підготовці першого міжнародного польоту космічних кораблів, в ході якого у 1975 році була здійснена стиковка радянського "Союз-19" і американського "Аполлона".

Також ми писали, що космонавт, двічі Герой Радянського Союзу Валерій Биковський помер на 85-му році життя, повідомили в середу в російському Центрі підготовки космонавтів (ЦПК).

"27 березня на 85-му році життя помер льотчик-космонавт СРСР, двічі Герой Радянського Союзу полковник Валерій Федорович Биковський", - сказав співрозмовник агентства.

Нагадаємо, Львівщина в сльозах прощається з хоробрим поліцейським, які віддали життя за Україну.

Як повідомляв Знай.uа, у США помер легендарний музикант: 4 Оскара і 10 Греммі.

Знай.uа писав, мумія роками "жила" по-сусідству з тернополянами.