Дизайнер легендарної серії ігор Assassin’s Creed Каролін Мьюсс заявила, що може допомогти відновити собор Паризької Богоматері після масштабної пожежі. За її словами, для створення "Assassin's Creed Unity" її команда два роки вивчала і відтворювала віртуальну модель Нотр-Дама. Про це пише The Verge.

Також видання повідомляє, що допомогу може надати мистецтвознавець Ендрю Теллон, який у 2015 році за допомогою лазерного сканування створив 3D-модель собору Паризької Богоматері. Для масштабного проекту Теллон відсканував будівлю з 50 позицій і зібрав більше мільярда точок. 3D-модель настільки точна, що її лінії відхиляються від оригіналу не більше, ніж на 5 мм.

Як відомо, у Франції увечері 15 квітня загорівся Собор Паризької Богоматері, у результаті вже обвалився шпиль і дах будівлі.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Про те, що один з найпрекрасніших творів готичного мистецтва - собор Паризької Богоматері, охопило полум'я, першими у соцмережах повідомили очевидці, які поширили фото і відео з місця події.

На перших кадрах видно густі клуби білого диму, що піднімається від дахи будівлі.

Пізніше французькі ЗМІ оприлюднили інформацію про страшну катастрофу. За деякими даними, пожежа могла початися через роботи з реставрації храму. Про це розповіли журналістам самі паризькі пожежники.

Під час проведення реставраційних робіт у Соборі Паризької Богоматері були зведені будівельні риштування висотою приблизно у 100 метрів. Саме на цих лісах і почалася пожежа. Реставрація повинна була завершитися у 2022 році. Сума, витрачена на ремонтні роботи – шість мільйонів євро.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп відреагував на пожежу у соборі. Він запропонував використовувати пожежні гідролітаки.

Раніше Знай.uа повідомляв, французькі ЗМІ заявили, що Собор Паризької Богоматері назавжди втрачено для світу.

Також Знай.uа писав, з пожежі у Нотр-Дам-де-Парі врятували Терновий вінець Христа.