У Франції загорівся один з найпрекрасніших творів готичного мистецтва — собор Паризької Богоматері. Увесь дерев'яний інтер'єр був охоплений вогнем, обрушилися дах і шпиль собору. Французьким пожежникам вдалося зберегти лише основну конструкцію собору Паризької Богоматері після пожежі.

Конспірологи вже будують теорії про те, що ця трагічна подія знакова і сталася зовсім не через випадкове замикання.

Пожежа в Нотр-Дам-де-Парі
Пожежа в Нотр-Дам-де-Парі

Одні теоретики посилаються на Миколу Теслу, якому приписують слова: "Якби ви знали пишність 3, 6 і 9, то у вас був би ключ до Всесвіту". Так, у мережі звернули увагу на те, що від дати народження римського папи Франциска до дня пожежі минуло рівно 30 069 днів. Саме ця послідовність чисел продовжила міркування про те, що причина пожежі — в глибинах історії.

Окрім того, користувачі мережі висловили припущення, що до пожежі причетний Орден тамплієрів, який став родоначальником масонства. Зокрема, у 1312 році члени Ордену піддалися гонінням після булли папи римського Климента V. Останній магістр Ордена Жак де Моле був спалений на багатті 11 березня 1314 року, а перед стратою він нібито прокляв і папу римського, і французького короля Філіпа IV.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

фото Getty Images
Нотр-Дам-де-Парі

Також зазначають, що Нотр-Дам-де-Парі розташований на острові Сіте. Раніше він являв собою групу островів, на одному з яких і відбувалися страти членів Ордену, дозволяючи головним попам помилуватися процесом з балконів собору. Тому, якщо масони хотіли "передати Ватикану привіт", спалення Нотр-Даму було б дуже символічним. При цьому часовий проміжок 30 069 днів від дати пожежі в соборі та днем ​​народження Франциска є прив'язкою події до Ватикану.

фото Getty Images
Нотр-Дам-де-Парі

Окремі персонажі навіть бачать в цій ситуації початок апокаліпсису, який, на їхню думку, почнеться з Парижа. Попри те, що експерти не раз вказували, що пожежа могла статися через помилку робочих, прихильники змов в це відмовляються вірити.

Нагадаємо, святі Дари і Терновий вінець Ісуса з охопленого вогнем Собору Паризької Богоматері в Парижі виніс католицький священик, капелан паризької пожежної бригади о.Жан Марк Фурньє.

Раніше "Знай.uа" повідомляв, що названо вартість відновлення Нотр-Даму після пожежі: непідйомні гроші для Франції.

Також "Знай.uа" писав, Макрон зазначив, що Нотр-Дам стане ще красивішим після відновлення, оскільки французи — народ творців.