Екс-студент на суді зізнався у знищенні даних на 66 компьютерах, які належали коледжу Сент-Роуз в Олбані, штат Нью-Йорк. Відомо, що хлопець використовував для такої кібератаки пристрій USB Killer ("USB-вбивця").

Про це стало відомо завдяки повідомленням місцевих ЗМІ.

хакер
хакер

За інформацією журналістів, на суді 27-річний громадянин Індії Вішванат Акутота, що проживає в США по студентській візі, зізнався, що 14 лютого 2019 року особисто знищив 59 комп'ютерів з Windows і сім комп'ютерів Apple Mac, а також кілька цифрових моніторів з USB-портами.

Коледж Сент Роуз

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

При підключенні до комп'ютера або будь-якого пристрою "смертельна флешка" починає накопичувати заряд від джерела в своїх конденсаторах, поки не досягне критичного напруги, а потім різко розряджає його назад в хост-пристрій. Цей стрибок напруги перевантажує і руйнує USB-порт комп'ютера, а також всі його електричні системи, що фізично виводить з ладу комп'ютер.

Варто нагадати, що українська кіберполіція оголосила війну сайтів, які займаються поширенням піратського контенту. 8 квітня 2019 року в Україні стартувала операція "Пірат", її мета - посилення протидії порушенням у сфері порушення авторських прав правовласників. Тільки з початку року кіберполіцейскі прикрили сотні онлайн-кінотеатрів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що відомий в Чехії журнал Respekt провів власне розслідування щодо діяльності та викриття на території країни масштабного російського центру кібернетичних атак. Видання оприлюднило інформацію, що для цих цілей російські спецслужби створили і використовували дві комп'ютерні фірми в Празі.

Нагадаємо, у Чехії назвали головну загрозу НАТО: світ завмер.

Як повідомляв Знай.uа росіяни сказали, що думають про вибори в Україні: все — за методичкою Путіна.

Також Знай.uа писав, хакери атакували ЦВК: інформація про вибори під загрозою.