У середу, 1 травня, Париж накрила нова хвиля протестів "жовтих жилетів". Під час мітингу поліція в черговий раз застосувала силу до великої кількості активістів. Про це пишуть ряд іноземних ЗМІ. Раніше в березні Франція була охоплена потужними протестами "жовтих жилетів".

Варто відзначити, що на вулиці Парижа, крім протестувальників, вийшли звичайні громадяни, у яких був святковий вихідний. Вже через кілька годин після початку акції співробітники місцевої поліції використовували сльозогінний газ для встановлення контролю над натовпом біля залізничного вокзалу Монпарнас у Парижі.

За словами очевидців, провокували поліцію окремі люди в чорному, які вигукували антиполіцейскі гасла, кидали каміння і пізніше змішувалися з юрбою "жовтих жилетів". Крім того, російська пропагандистка Маргарита Симонян стверджує, що в Парижі поліцією був побитий російський журналіст.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Нагадаємо, що у Парижі 16 березня на нові акції протесту руху "жовтих жилетах" знову вийшли активісти і просто місцеві жителі. Біля Тріумфальної арки відбулися зіткнення, в результаті яких поліція затримала більше 30 демонстрантів. Демонстранти кидали різні предмети в загони правоохоронців.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Франції відбувся двадцятий за рахунком тиждень акцій протесту "жовтих жилетів". Тепер мітингувальники зіткнулися з ще більшими заходами безпеки в Парижі. Поліція встановила кілька периметрів безпеки, а в центрі патрулюють копи.

Також портал Знай.uа писав, що для наведення громадського порядку на вулицях Парижа будуть задіяні підрозділи антитерористичних військ Sentinelle, які охоронятимуть адміністративні будівлі. Вони будуть мати при собі армійське спорядження для виконання поставлених завдань.