Конституційний суд Чехії не знайшов дискримінації в рішенні адміністрації готелю Brioni в Остраві не розміщувати росіян, які в письмовій формі відмовилися засудити приєднання Криму до Росії.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, у квітні 2014 року у чеському готелі Brioni Boutique Hotel
було розміщене оголошення, у якому говорилось що росіяни не модуть зупинятись у закладі. При цьому пізніше адміністрація все ж дозволила росіянам користуватись послугами готелу, проте за умови підпису заяви, у якій Крим визнається територією України.

Після цього місцева торгова інспекція оштрафувала готель на 50 тисяч крон через нібито дискримінацію споживачів. Однак суд в Остраві відправив справу на перегляд, в результаті сума штрафу зменшилася до п'яти тисяч крон. Верховний суд відхилив скаргу готелю.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Проте ріщення Верховного суду скасував Конституційний суд, який зазначив, що постояльці заздалегідь були попереджені про умови заселення і могли вибрати інший готель.

Варто нагадати, що у Чехії суд завершує розгляд справи капрала армії Чеської Республіки Еріка Ешту. Відомо, що чоловіка звинувачують у тероризмі.

З'явилася інформація, що на суді вже свідчив офіцер чеських Збройних сил Іво Зелінка, який розповів, що до вступу в чеську армію капрал чотири тижні воював на боці путінських бойовиків "ДНР" в Україні.

Нагадаємо, користувачі англомовного сегменту інтернету різко відреагували на недавні фотографії Володимира Путіна і Аліни Кабаєвої. Офіційних підтверджень близькості президента та олімпійської чемпіонки немає, однак, як вважають американські журналісти, здогадатися про все можна і за непрямими "доказами".

Як повідомляв "Знай.ua", поліція почала розслідування щодо появи відеоролика на екранах, розміщених у державному аеропорту Бориспіль. На скандальному відео карта України була зображена без Автономної Республіки Крим. У понеділок, 29 квітня, один з пасажирів аеропорту повідомив правоохоронцям про ротацію відео.

Також "Знай.ua" писав, що стало відомо, що цим літом в анексованому Росією Криму туристичний сезон буде ще гірше, ніж у минулому році. На ролику можна побачити порожній Керченський міст, який зараз, м'яко кажучи, перебуває не в найкращому стані.

Порошенко і Луценко винні, що Портнов та інші люди Януковича зараз без кримінальних справ. Буткевич