В Чехії суд завершує розгляд справи капрала армії Чеської Республіки Еріка Ешту. Відомо, що чоловіка звинувачують у тероризмі.

З'явилася інформація, що на суді вже свідчив офіцер чеських Збройних сил Іво Зелінка, який розповів, що до вступу в чеську армію капрал чотири тижні воював на боці путінських бойовиків "ДНР" в Україні. Про це стало відомо завдяки повідомленню видання Idnes.

Ерік Эшту

За інформацією журналістів, офіцер видав важливу інформацію про те, що під час відбору бійців в 43-й повітряно-десантний батальйон чеської армії йому повідомили, що Ешту розповідав своїм сусідам по кімнаті про те, як воював в Україні. Порадившись з юристами, Зелінка передав цю інформацію у військову поліцію.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають
Показати ще

Слідчі порадили Зелінке не говорити підозрюваному нічого, щоб була можливість перевірити інформацію. Тому Ешту на час негласного розслідування перевели кухарем до артилерійського полку.

Офіцер розповів у суді, що знайшов з колегами анонімний профіль капрала в соцмережах, де були фотографії, що підтверджують його перебування в Україні. На знімках Ешту був у повній уніформі російської армії "зі своєю особистою зброєю АК-74".

Варто нагадати, що українцям розкрили подальші плани глави держави-окупанта Володимира Путіна, який запустив "марафон щедрості" на окупованому Донбасі видачею населенню російських паспортів. Суть стратегії окупантів пояснив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука в ефірі oboz.tv.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Штабі Операції Об'єднаних сил заявили, що українські захисники на Донбасі посилили пильність, бойову службу і розвідку. Так, підрозділи Збройних Сил України готові до стримування збройних формувань російського агресора за всіма можливими напрямками. Про це стало відомо завдяки повідомленням прес-центру ООС в соцмережі Facebook.

Нагадаємо, у центрі Києва напали на поліцейського: розбили голову і викрали машину.

Як повідомляв Знай.иа трагедія в Харкові: 8-річний хлопчик загинув на очах перехожих, дорослі виявилися безсилі.

Також Знай.uа писав, у Гройсмана нарешті згадали про захисників та нагородили черговою подачкою.