Російського скандального журналіста Сергія Доренка повинні були поховати у неділю, 12 травня, на Троєкуровському кладовищі. Проте прощання відкладається у зв'язку з тим, що вдові не видають тіло чоловіка.

Відомо, що заборону про видачу тіла видала поліція. Документ був підписаний заступником начальника СЧ СУ УВС по ЦАО Москви Бахтіним і він вступив у 2-й судовий морг вночі напередодні передбачуваного похорону.

В документі міститься розпорядження про те, що не можна видавати тіло для поховання або кремації "у зв'язку з необхідністю повторної судово-медичної експертизи".

Дане рішення правоохоронними органами було прийнято на підставі заяви дочок Сергія Доренка від першого шлюбу – Ксенії і Катерини Доренко. Дівчата переконані, що їхнього батька отруїли.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

В коментарі російським ЗМІ Сергій Шигеєв, начальник бюро судово-медичної експертизи, головний судмедексперт Москви пояснив, що розтин проводилося безпосередньо в день смерті і була встановлена природна причина смерті. У зв'язку з цим не проводився повторний розтин.

"Ймовірно, документ слід розуміти, як необхідність дочекатися результатів судово-хімічного дослідження, яке і так проводиться в плановому порядку. Зазвичай воно займає три тижні, зараз воно буде максимально прискорено", - повідомив він.

За офіційним висновком судово-медичної експертизи, смерть настала внаслідок розриву аорти.

"Аневризма грудної частини аорти розірвана", - сказано в документі.

Раніше повідомлялося, що донька відомого журналіста Сергія Доренка, який помер 9 травня, попросила поліцію перевірити причину смерті батька.

зокрема, Катерина розповіла, що вважає смерть батька Сергія Доренко не випадковістю. За її словами, в смерті журналіста була зацікавлена його дружина Юлія.

При цьому Катерина прямо заявила, що виступає проти кремирования тіла Доренко, адже тоді слідство втратить докази ймовірного вбивства.

Нагадаємо, останні секунди життя журналіста Доренка потрапили на відео.

Як повідомляв Знай. ua, донька Сергія Доренка назвала несподівану версію смерті журналіста.

Знай. ua писав, що покійний Сергій Доренко говорив про Україну.