Як свідчать дані продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО), з початку 1990 року понад 129 гектарів лісу, площею практично з Південну Африку, були знищені. Щороку зникають лісові масиви розміром з Панаму.

Враховуючи, що 15% парникового ефекту випливає з цієї проблеми, як незліченні види тварин і рослин, які стають бездомними, ці цифри – страхітливі для загального здоров'я Землі, тому з цим треба боротися

Бразильський фотограф Себастьян Сальгадо зі своєю дружиною Лелією Делиз Ваник Сальгадо вирішили показати, як група ентузіастів змогла допомогти врятувати ліси від знищення та висадити нові дерева.

Сальгадо відома людина в окрузі, і нещодавно він отримав почесну премію в галузі фотожурналістики.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Ще в 1990-х, коли він відчув важкий спустошення після того, як побачив знищення природи в Руанді. Повернувшись в рідну Бразилію, він захотів покласти край цьому явищу. Саме дружина Лелія повірила і переконала його, що регіон може знову обзавестися густими лісами.

У 2015 році Сальгадо поділився із the Guardian: “Земля хворіла – і я з нею: порожнеча панувала на ній. Деревами було покрито лише 0,5% поверхні. Тоді дружині в голову прийшла неймовірна ідея відродити цей ліс. Ми почали це робити, і коли повернулися комахи, птахи, рибки, дерева виросли – і я теж відродився. Це був дуже важливий момент мого життя”, - казав фотограф.

Переконавшись в тому, що всі рослини відповідали типу грунту і прилеглої місцевості, за наступних 20 років місцевість зацвіла. Дика природа зайняла свої ареали, смертоносна тиша змінилася на спів пташок і сюрчання комах.

У лісі з'явилося 172 види птахів, 33 ссавців, 293 рослин, 15 земноводних і рептилій 15 – ціла екосистема виникла з небуття.

Завдяки проекту, мільйони небайдужих були натхненні тим, що у збереження природи необхідно втрутитися.

“Нам варто прислухатися до слів селян, простого народу”, – пояснив Сальгадо. “Земля і природа нерозривно пов'язані, якщо ми не будемо з ними на одному духовному рівні, ми приречені”.

Фотограф разом з дружиною утворили організацію і разом посадили 4 мільйона саджанців. Це дозволило врятувати лісові масиви від загибелі.

“Дерево – єдине творіння на планеті, яке здатне перетворити вуглекислий газ в кисень. Ліси треба знову насадити, однак для цього важливо зберегти насіння в одному регіоні – в іншому випадку змії і терміти не повернуться. Якщо ви садите не відповідають дерева – тварини сюди не прийдуть, ліс залишиться порожнім”.

Отже, переконавшись, що всі рослини відповідали типу грунту і прилеглої місцевості, за наступних 20 років місцевість зацвіла. Дика природа зайняла свої ареали, смертоносна тиша змінилася на спів пташок і сюрчання комах.

Нагадаємо, Серце Трипільської культури знайшли на Житомирщині

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Пінгвіни підтримали легалізацію гей-шлюбів в Ірландії

Також "Знай.ua" писав про те, що Цікаві факти про Карпати