21 травня Рада ЄС прийняла директиву про заборону в Європі деяких одноразових пластикових виробів, у яких є екологічний аналог.

Тепер пластикові тарілки, столові прилади, трубочки для пиття, тримачі для повітряних кульок і одноразові палички заборонені до 2021 року. Також в ЄС вводяться заходи по скороченню використання пластикових виробів, якими часто засмічують навколишнє середовище.

До 2029 року 90% використаних пластикових пляшок буде відсортовано. До 2025 року в складі пластикових пляшок повинно бути мінімум 25% матеріалу, який можна переробити. До 2030 року такого матеріалу в пляшках повинно бути не менше 30%.

Наголошується, що першою країною в світі, яка заборонила пластиковий посуд, стала Франція в 2016 році. У минулому році Єврокомісія запропонувала заборонити пластиковий посуд по всій Європі.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, що в супермаркетах заборонили поліетиленові пакети, продаж - космічний штраф.

Як повідомляв портал Знай.uа, українські інженери розробили екологічно безпечну плівку для упаковки товарів. Нею замінять пластикові пакети.

Також портал Знай.uа писав, що паперовий пакет у 40 разів шкідливіший для екології, ніж пластиковий (за умови його переробки), а органічна сумка з бавовняної тканини – у 20 тисяч разів шкідливіше.