У Молдові вводять заборону на використання в роздрібній торгівлі одноразових поліетиленових пакетів.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

З 1 січня 2019 року в Молдові заборонили виробництво та імпорт "товстостінних" пакетів (з товщиною стінок понад 50 мікрон). В магазинах будуть продавати лише залишки на складах, а потім пакети повністю зникнуть з роздрібної торгівлі.

З 2020 року з торгового обороту вилучаються пакети товщиною від 15 мікрон - вони вважаються самими шкідливими. З 2021 року під заборону потраплять будь-які пакети, за винятком пластику, який використовується для упаковки товарів в заводських умовах.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Законодавство передбачає штраф за продаж одноразових пакетів в розмірі від 120 до 360 євро - для фізичних осіб і від 250 до 500 євро - для юридичних осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що воєнізований блокпост з'явився поблизу Одеси біля трас в напрямку на невизнану Придністровську республіку Молдову. На фото видно, що військові розгорнули міномет, а на бетонних блоках встановили крупнокаліберний кулемет ДШК. Неподалік стоять військові вантажівки і БТР. Крім того, на бетонних блоках встановили ДШК, а на виїзді - БТР-60.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на півночі Японії в префектурі Хоккайдо стався землетрус магнітудою 5,4, що позначають червоним кольором. Про це повідомляється на сайті Геологічної служби США. "Епіцентр землетрусу знаходився на глибині більше 58 кілометрів на 71 км на південь від населеного пункту Обіхіро", — йдеться в повідомленні.

Землетрус стався о 4:08 за місцевим часом. Інформації про руйнування або постраждалих від наслідків стихії поки немає. Загрозу цунамі також не оголошували.
"Знай.uа" писав, що на Донеччині на території окупованої путінськими головорізами Горлівки практично не здійснюється відкачування шахтних вод. За словами експертів, місто може серйозно постраждати від такої бездіяльності. Варто відзначити той факт, що екологи вже не раз попереджали про небезпеку цього процесу, проте ніяких дій не робиться.