Увечері 3 червня, в перший день державного візиту до Великобританії Дональда Трампа, в честь президента США і його дружини Букінгемському палаці влаштували бенкет. Сама королева Єлизавета II суворо контролювала всю підготовку до важоивої події.

До палацу запросили того вечора близько 70 гостей, серед яких представники королівської родини, британського уряду.

Американський президент Дональд Трамп завітав до Британії у супроводі своєї дружини Меланії та разом з ними прилетіли його четверо дорослих від двох його перших шлюбів: Іванка (з чоловіком Джаредом Кушнером), розведений Дональд-молодший, Ерік (з дружиною Ларою) і незаміжня Тіффані. Лише 13-річного Беррона, сина від Меланії, яка є його третьою дружиною, залишили вдома.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Почесні гості та xлени монаршої сім'ї у перший день завітали до Букінгемського палацу у рзкішних білих вбраннях - Меланія і дружина принца Чарльза Камілла, дружина принца Вільяма Кейт, а також Іванка Трамп. Увечері практично усі дами були в туалетах цього кольору.

Кейт Міддлтон, як завжди, прикувала всю увагу до себе. Вона була у білій вечірній сукні від Alexander McQueen. Голову герцогині Кембриджської увінчувала її улюблена діадема "Любовний вузол" діамантами і перлами, яку раніше носила нині покійна свекруха Кейт принцеса Діана. Міддлтон також одягла чудові сережки з діамантами і сапфірами, які колись належали королеві-матері Єлизавети. Поверх сукні Кетрін красувалася стрічка дама Великого Хреста. Цей сан їй нещодавно надала сама королева Єлизавета II.

Дружина принца Чарльза Камілла, герцогиня Корнуольська і перша леді США Меланія Трамп знову одяглися в біле: перша в вбрання від Bruce Oldfield, друга від Dior. У сукня того ж кольору приїхала дочка королеви принцеса Анна. У білому, розшитому кристалами сукню від Анджела Келлі була на і сама королева Єлизавета.

Дружина принца Гаррі Меган Маркл, не була присутня на заході. Вона у цей час була вдома разом з первістком Арчі, який народився 6 травня. Принц Гаррі лише вітав Трампа вдень, а ввечері на банкет не з'явився. Був відсутній і чоловік королеви 96-річний принц Філіп.

Бенкет проходив з дотриманням правил етикету. Стіл для кожного гостя було виставлено шість келихів — для шампанського, червоного вина, білого вина, портвейну, десертного вина і води. Незважаючи на те, що підвалах палацу зберігається 25 тисяч пляшок, за алкоголь, подається у час банкету, сплатить британський уряд.

Келихи і стільці повинні перебувати на однаковій відстані від краю столу. Строго регламентоване і відстань між тарілками точно 18 дюймів (45,7 сантиметрів).

А на стільці принца Чарльза розпорядженням Її Величності була покладена спеціальна подушка, так як 70-річний спадкоємець престолу мучиться від болю в спині.

Королева Великобританії та Дональд Трамп виступили перед гостями. Американський лідер назвав Єлизавету II "великої, великої жінкою" та подякував її за гостинність.

Нагадаємо, Меган Маркл і принц Гаррі публічно підтримали ЛГБТ-спільноту.

Як повідомляв портал Знай.ua, екперти порівняли почерки Меган Маркл, Кейт Міддлтон та принцеси Діани та побачили в них багато цікавого.

Також Знай.ua писав про те, що 40-річна жінка-політик з Іспанії Бегона Віллачіс як дві краплі води схожа на Меган Маркл.