Російські ЗМІ звинуватили у брехні. Відповідна заява прозвучала у польській прокуратурі, передає rmf24.

У пропагандистів РФ прозвучала інформація про те, нібито польські слідчі визнали помилку пілотів, як причину катастрофи Ту-154 під Смоленськом. До заяви експерти з Польщі провели процесуальні дії. Зокрема, оглянули уламки Ту-154М, які на даний момент перебувають на військовому аеродромі "Смоленськ-Північний".

Читай Знай. ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

В російських ЗМІ почали з'являтися повідомлення про те, що слідчі Слідчого Комітету РФ разом з польськими колегами вивчили фрагменти літака Ту-154М польського президента Леха Качинського, який розбився під Смоленськом у 2010 році.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Прокурор Ева Бялик пояснила, що польські слідчі для огляду уламків відвідали в травні Смоленськ. Однак навіть на підставі цих дій немає можливості зробити висновок про вину пілотів.

"Огляд не був завершений. Прокурори повинні знову відправитися в Смоленськ, щоб продовжити процесуальні дії", – заявила вона.

Крім того, під час свого візиту польські слідчі не давали жодних коментарів російським журналістам і навіть не ділилися думками з російськими слідчими.

У Слідчому комітеті РФ висловили інша думка. І зробили свою заяву.

"При цьому російське слідство не сумнівається в обставин авіакатастрофи. Всі зібрані матеріали свідчать беззастережно про неправильні дії екіпажу, який продовжив захід на посадку в умовах відсутності видимості", - сказано в повідомленні слідчого комітету росії.

Нагадаємо, слідчі заявили про сенсаційну знахідку в Смоленської трагедії.

Як повідомляв Знай. ua, 10 питань, які досі залишаються без відповідей на 9-ту річницю Смоленської катастрофи.

Також Знай. ua писав, що знайдено причину Смоленської катастрофи.