Серіал "Чорнобиль" від американської компанії HBO б'є всі рекорди. Він вже став одним із найпопулярніших серіалів сьогодення й повернув інтерес до трагедії, яка сталася у 1986 році - вибух на Чорнобильській АЕС. Однак Росії серіал не сподобався. Зокрема, картину назвали "фільмом про порятунок шкур, а не душ".

Тому у Росії вирішили зняти свій серіал про катастрофу на Чорнобильській АЕС. Російський серіал від каналу НТВ має вийти на екрани цього року.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Зазначається, що глядачі вже запідозрили проект в спотворенні історії, адже головним героєм буде не ліквідатор аварії, а співробітник радянських спецслужб. Майбутня картина розповідатиме дещо іншу історію, аніж описана в серіалі HBO: в російській багатосерійній стрічці фігуруватиме ЦРУ, яка, за сюжетом, має певний стосунок до цієї трагедії. Російський мінкульт виділив на зйомки серіалу 30 мільйонів рублів.

кадр з фільму "Чорнобиль"
кадр з фільму "Чорнобиль"

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще

Режисер серіалу Олексій Мурадов заявляє, що розповість про те, "що насправді тоді трапилось".

"Є теорія, що американці проникли на Чорнобильську станцію. Чимало істориків не виключають, що в день вибуху на ЧАЕС на станції працював агент іноземної розвідки", - заявив режисер.

Сюжет російського серіалу буде побудовано навколо розшуку співробітника ЦРУ Альберта Ленца, а головним героєм виступить підполковник військової контррозвідки Андрій Ніколаєв. Він буде намагатися зупинити іноземного агента і запобігти вибуху на ЧАЕС.

У міні-серіалі "Чорнобиль" HBO показано наслідки вибуху, велику операцію з ліквідації і подальше розслідування катастрофи. Серіал зберігає відчуття постапокаліптичної пустки, де бродять бездомні собаки, а рослинність проростає в будівлі без вікон. Він увесь час тримає в напруженні.

Нагадаємо, відомий український телеканал покаже гучний серіал "Чорнобиль": де і коли дивитися.

Як повідомляв Знай.uа, зону відчуження показали в романтичному підтексті: Чорнобиль таким ще не бачили, яскраві фото.

Знай.uа писав, фінал "Чорнобиля" від HBO: де і як знімали найпопулярніший серіал.