17-річна Ноа Потховен з міста Арнем (Нідерланди) вирішила піти з життя шляхом евтаназії, оскільки більше не могла жити з психологічною травмою через сексуального насильства і психічних захворювань, які за нього з'явилися.

Лікарі і терапія не змогли допомогти подрростку. Оэтом пише видання Сlutch

Ноа звернулася в спеціальний лікувальний заклад в Гаазі, де пацієнтам допомагають добровільно померти (у 2002 році в Нідерландах офіційно зробили евтаназію легальної).

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

В 11 років Потховен вперше в житті зазнала сексуального насильства на одному з дитячих свят. У 14 років її зґвалтували двоє чоловіків. І лише минулого літа Ноа звернулася в поліцію, щоб покарали злочинців. А тим часом їй ставало все гірше. Крім депресії, у неї розвинувся посттравматичний синдром і анорексія. Свої муки Ноа описала в автобіографічній книзі.

Після необхідних перевірок і організація консультацій з Гааги виконала бажання дівчинки, і вона померла у власному будинку. Останніми її думками, якими вона поділилася в Instagram, були: "Любов — це дозволити піти, в даному випадку " , " Я дихаю, але не живу".