Моторошне вторгнення вже який день кошмарить жителів країни. Масове нашестя сарани сіє хаос на італійському острові Сардинія – йдеться про найбільшу кількість комах за більш ніж 60 років.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Нашестя сарани
Нашестя сарани

Цей тиждень видався непростим для жителів сонячної Італії. Територію італійського острова Сардинія атакував рій сарани. Комахи знищують посіви і вторгаються в будинки в Оттані і Орані в центральній провінції Нуоро. У повідомленнях кажуть, що більше 2000 гектарів сільгоспугідь було знищено "ковдрами" комах, повідомляє портал BBC.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Неймовірне нашестя сарани стало приводом для заяви про те, що це найбільш глобальний "напад" за останні 60 років.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Експерти стверджують, що навала сарани пов'язано з недавнім підвищенням температури після декількох місяців прохолодної погоди на острові.

"У сільській місцевості мільйони комах. Сарана з'являється на необроблених землях, а потім переходить на оброблювані території, щоб їсти рослини", - попередила італійська асоціація фермерів Coldiretti, додавши, що зараз мало що можна зробити для виправлення ситуації. Самі фермери розводять руками і намагаються придумати, як можна вирішити цю проблему.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За даними італійської газети La Stampa, постраждали не менше 12 фермерських господарств: зруйновані пасовища для випасання худоби та "залишилося мало врожаю".

Варто відзначити, що сарана зазвичай з'являється на середземноморському острові Сардинія в літні місяці, з червня по серпень.

Читайте також: час розплати настав, прокляття фараонів починає збуватися. До Землі летить астероїд Бог Хаосу, який може знищити людство.

Як повідомлялося, археологи знайшли ворота у світ давньої цивілізації, спокій Майя порушено, людству кінець.

Портал "Знай.uа" писав: звалився 5000-річний дуб Авраама, пророцтво про кінець світу збувається.