28 червня відбулася зустріч президента США Дональда Трампа і президента Росії Володимира Путіна в Японії. Політики розмовляли півтори години за участю делегацій. Які висновки можна зробити із зустрічі лідерів країн? Передає "Страна".

На початку бесіди Трамп пожартував про російське втручання у вибори, пригрозивши Путіну пальцем. Як повідомили пізніше в Білому домі, президенти обговорили ситуацію в Ірані, Сирії, Венесуелі та в Україні.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Президенти погодилися, що обидві сторони будуть продовжувати дискусії про моделі контролю над озброєннями 21-го століття, яка, як раніше заявляв президент Трамп, повинна включати Китай", - повідомив у Трампа після зустрічі.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

За підсумками, журналісти зробили декілька висновків. Так, наприклад, в осудах військових конфліктів Україну поставили на останнє місце, а у складі американської делегації і зовсім не було фахівців з українського питання. Трамп ж, у свою чергу, продовжує намагатися налагодити відносини з Путіним, але його стримують антиросійський настрій американського уряду. Швидше за все, президенту США потрібно про щось домовитися з РФ.

Росія цікава США, як фактор впливу на Венесуелу, Сирію та Іран. При цьому Україна залишається для США важливим фактором стримування РФ і ЄС.

Трамп на зустрічі з Путіним вказав на необхідність включення Китаю в сучасну систему контролю над озброєннями. Це може говорити про створення нового "ядерного клубу", у який увійде США, Росія і Китай.

Політолог Костянтин Бондаренко вважає, що після зустрічі Трампа і Путіна не варто очікувати глобальних змін у конфлікті на Донбасі. Через майбутні вибори, американці можуть значно урізати допомогу Україні.

Нагадаємо, Трамп провів з Путіним серйозну розмову.

Раніше Знай.ua повідомляв, Трамп цинічно познущався над відомою письменницею.

Також Знай.ua писав, на російському ТБ наїхали на Гриценка.