Агент ГРУ РФ Денис Сергєєв (так званий Сергій Федотов), якого охрестили третім росіянином, причетним до замаху на життя і отруєння колишнього розвідника Сергія Скрипаля в Солсбері, був керівником операції з Лондона і постійно вів звіт перед куратором з російської столиці.

Про це стало відомо завдяки розслідуванню авторитетних британських видань The Insider і Bellingcat.

Отравление Скрипалей
Отравление Скрипалей

Так, журналісти з'ясували, що за два дні до отруєння Скрипалів, 1 березня 2018 року, після короткої розмови по телефону з якимось "Тимуром Агафоновим" ГРУшник забронював квиток на найближчий рейс до Лондона.

Можливий силует Сергія Федотова

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За інформацією журналістів, в британській столиці Сергєєв вів активне листування, в основному використовуючи захищені месенджери. Таким чином Сергєєв міг координувати злочинну діяльність всіх відомих Чепіги і Мишкіна

Джерела програми BBC Newsnightу стверджують, що Сергєєв служить в ранзі генерал-майора, що підтверджує висновки The Insider і Bellingcat про те, що він керував діями Чепіги і Мишкова.

Нагадаємо, Тереза Мей одним поглядом показала, як світ повинен реагувати на Путіна: презирство і ненависть.

Як повідомляв Знай.uа Путін видав дивну заяву про отруєння Скрипалів: зрадники повинні бути покарані, але от які.

Знай.uа писав, Мей відповіла Путіну на його "дружбу": на таке Росія точно не чекала.