Чорноморський флот РФ вирішив провести маневри на воді і в повітрі на тлі 12-денних навчань НАТО "Sea Breeze" за участю українських військових у Чорному морі, повідомляє DW.com.

Російські кораблі та авіація постійно слідкують за кораблями НАТО. Так, 4 липня російський СУ-24 з двома протикорабельними ракетами здійснив кілька доволі близьких обльотів над американським есмінцем Carney.

"Американські військові вважають, що росіяни не порушили правила, що стосуються міжнародних вод". розповідає кореспондент

За словами командувача ВМС України Ігора Воронченка, дії РФ є агресивними:

"Це вже смішно виглядає. Перед початком навчань росіяни закривають район, де ми планували проводити навчання. І в районі навчань ми фіксуємо 14 кораблів ЧФ РФ. Ми бачили дії авіації ЧФ РФ, вони досить суперечливі щодо безпеки заходу над нашими кораблями".

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Группировка кораблей Черноморского флота контролирует деятельность кораблей НАТО, участвующих в военно-морском учении Sea Breeze 2019 в северо-западной части Черного моря. На #Видео – принимающий в нем участие эсминец ВМС США Carney Мониторинг ситуации ведется десятью кораблями ЧФ, которые находятся на плановом учении в открытом море. Это большие десантные корабли «Азов» и «Цезарь Куников», МРК «Орехово-Зуево» и «Мираж», ракетные катера «Ивановец», «Набережные Челны» и ряд других. Учение Sea Breeze 2019 стартовало 1 июля. В маневрах задействованы корабли и авиационная техника США, Великобритании, Канады, Италии, Турции, Польши, Норвегии, Болгарии, Греции, Румынии, Дании, Латвии, Эстонии и их союзников ОАЭ, Швеции, Украины, Молдавии и Грузии. #Минобороны #ЧерноморскийФлот #SeaBreeze2019 #ВМССША #Учения #УченияНАТО #ЧерноеМоре #Carney

Geplaatst door Минобороны России op Vrijdag 5 juli 2019

Разом з тим російські ЗМІ з посиланням на Міноборони РФ повідомляють, про "перехоплення" російським винищувачем літака-розвідника США Р-8А Poseidon.

"Для перехоплення цілі в повітря було піднято винищувач Су-27 зі складу чергових сил ВПО Південного військового округу", - цитує ТАСС прес-службу Міноборони РФ.

Нагадаємо, В США випробували в боях новітній винищувач-невидимку.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Українську потужність відчують в Туреччині.

Також Знай.ua" писав про те, що Військовий автомобіль підім'яв під колесами десятки протестувальників.