Канадський військовий, генерел-лейтенант Пол (Павло) Френсіс Винник, який є етнічним українцем, очолив канадські збройні сили.

Так, про це стало відомо після привітання прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо, яке з'явилося на його офіційній сторінці в Twitter. Також новину підтвердив посол Канади в Україні Роман Ващук.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Генерал-лейтенант Винник, онук українських поселенців зі Стрия (Альберта), прийняв командування Канадської армією", – написав він у своєму мікроблозі.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Крім того, за даними офіцера ЗСУ Анатолія Штефана (Штірліца), Винник сприяв отриманню українською армією новітньої зброї, а також її співпраці з канадськими інструкторами.

Нагадаємо, ЗСУ вжалили на повну: з Донбасу тікають навіть ватажки бойовиків, сувору помста за вбитих українців зняли на відео.

Як повідомляв Знай.uа Зеленський підписав указ про військову службу: що потрібно знати призовникам.

Знай.uа писав, гігантський літак пролетів просто над головами переляканих туристів: ті навіть ахнути не встигли, відео.