Сліди нервовопаралітичного речовини "Новичок" були знайдені в крові ще одного поліцейського, як передає британська поліція. Він теж брав участь в операції в Солсбері після отруєння екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

"Детективи з контртерористичного підрозділу поліції, які розслідують атаку з застосуванням "Новичка" у Солсбері, підтвердили, що сліди нервовопаралітичного речовини були виявлені в зразках крові, які були взяті у другого співробітника поліції у той час (коли сталося отруєння - ред.)", - повідомила британська поліція в четвер, 8 серпня.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Ім'я не називається, сам він з поліції графства Вілтшир.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"У співробітника поліції у той час, коли стався інцидент, проявилися ознаки, які вказували на те, що він піддався впливу дуже невеликої кількості "Новичка", - кажуть у поліції.

Він пройшов успішний курс лікування після цього і зміг вийти на роботу. В результаті, двоє поліцейських постраждали від "Новичка", повідомляє поліція.

Сергій і Юлія Скрипали, і поліцейський Нік Бейлі зазнали впливу нервовопаралітичного газу в Солсбері, як було встановлено під час судово-медичних експертиз, нагадує поліція. 4 березня 2018 року Скрипалів знайшли без свідомості в Солсбері. Слідство встановило, що вони постраждали від отруйної речовини "Новичок" (А-234). Комісія Організації по забороні хімічної зброї підтвердила це. Звинувачення були пред'явлені Росії, але Москва їх заперечує.

У Росії в 2006 році Сергія Скрипаля засудили до 13 років в'язниці за шпигунство на користь Великобританії. У 2010 році його помилували в польщу обміну розвідниками між Росією і США. Британія дала Скрипалю притулок і громадянство.

Нагадаємо, раніше новини з США по "справі Скрипаля" обвалили російську валюту .

Також Знай.uа писав, що ГРУ по-дитячому розсекретила куратора "Чепиг", ганебний провал Кремля змусив світ гудіти.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Путін видав дивну заява про отруєння Скрипалів.