Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп відклав запланований на 2-3 вересня візит до Данії, а разом з тим і зустріч з главою уряду Метте Фредеріксен. А причина одна і дуже банальна.

Пані прем'єр категорично відмовилася обговорювати на цій зустрічі продаж Гренландії, про яку раніше писали всі ЗМІ.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Данія - це особлива країна з надзвичайними людьми, але виходячи з висловлювань прем'єр-міністра Метте Фредеріксен про те, що вона не зацікавлена в обговоренні питання про купівлю Гренландії, я відкладаю нашу зустріч, яка, як було заплановано, повинна була відбутися через два тижні, на інший час", - повідомив президент у Twitter.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Прем'єр-міністр змогла заощадити чимало коштів і зусиль як для Сполучених Штатів, так і для Данії, виявивши таку прямолінійність.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Я дякую їй за це і з нетерпінням чекаю перегляду графіка зустрічі в майбутньому!" - додав президент.

Влада Гренландії і Данії заявили, що автономія зацікавлена у співпраці з США, але не продається. Фредеріксен категорично відкинула можливість продажу Гренландії, яка є територією в складі Королівства Данія і має права широкої автономії.
Дивіться: "Трамптауер" - екскурсія у лігво капіталізму

Нагадаємо, президент США Трамп похвалився поповненням в родині. Він став дідусем удесяте.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, що зробив Зеленський народу Ізраїлю після зустрічі з главою уряду нетаньягу.

Також портал Знай.ua писав, що президент України Володимир Зеленський знайшов ще одного потужного союзника у боротьбі проти Путіна.