Феноменальне відкриття зробили вчені Токійського технологічного інституту і Національного університету Малайзії. Вони продемонстрували, що прості α-гідроксикислоти, такі як гліколева і молочна кислоти, мимовільно полімеризуются і самоорганізовуються в поліефірні мікрокапельки. Цей процес є імітацією того, що відбувалося на примітивних пляжах і берегах річок в стародавні часи.

Таким чином вони отримали відповідь на давні питання. Вважалося, що до того, як на Землі з'явилося життя, середовище, ймовірно, містило величезну кількість хімічних речовин, які реагували один на одного більш-менш випадковим чином. Але було неясно, як складність клітин могла виникнути з такого хімічного хаосу, - пише інформаційне агенство Politeka.

Дослідження вчених щодо походження життя на Землі

Під час експерименту вчені побачили, що далі утворюється новий тип клітинних компартментів, які можуть вловлювати та концентрувати біомолекули – нуклеїнові кислоти і білки. На відміну від більшості сучасних клітин ці краплі, здатні легко зливатися і перетворюватися.

Все життя на Землі складається з клітин, тому більшість досліджень в області походження життя зосереджене на тому, яким чином молекули та інші структури життя були створені середовищем, а потім зібрані в структури, що привели до появи перших клітин.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Однак, цілком ймовірно, що існувало багато інших типів молекул, котрі утворилися разом з біомолекулами на ранній Землі, і можливо, що життя почало використовувати дуже просту хімію, не пов'язану з сучасними біомолекулами, а потім еволюціонувало шляхом все більш складних стадій, щоб привести до структур, виявленим в сучасних клітинах.

Вчені, так як ніхто раніше, вивчили та проаналізували ці реакції під мікроскопом, і зробили відкриття, що ці змішані поліефірні системи утворюють гелеву фазу і мимоволі збираються при повторному зволоженні, утворюючи прості клітинні структури.

Після визначення їх складу і демонстрації виникло наступне запитання, чи здатні ці клітинні структури зробити щось корисне. Тепер вчені мають нові області для своїх досліджень.

Нагадаємо, раніше стало відомо про першу у світі космічну армію.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці дали відповіді соціологам щодо своїх політичних вподобань.

Також "Знай.ua" писав, що астролог вказав на головних невдах вересня за знаком Зодіаку.