12 вересня в Гарвардському університеті (США) відбулася 29-а церемонія вручення Шнобелівської премії (Ig Nobel Prize), яка присуджується за дивні досягнення в науці.

Відео церемонії опублікував канал Improbable Research в Youtube, передає "Гордон".

Премії удостоїлися автори 10 наукових робіт з незрозумілим практичним застосуванням.

Приз в області фізики отримали два тайваньських вчених, які намагалися з'ясувати, чому вомбати випорожнюються кубиками. У 2015 році вони отримували премії за дослідження тривалості сечовипускання ссавців.

Вручення Шнобелівської премії

У номінації "Біологія" перемогла група вчених з Сінгапуру, Австралії, США, Китаю, Польщі та Болгарії, які з'ясували, що намагнічені мертві таргани зберігають магнітні властивості довше, ніж живі комахи.

Премією по медицині був нагороджений італійський учений. Він написав роботу про те, що піца, зроблена в Італії, зменшує ризик смерті від раку органів травлення.

В категорії "Медична освіта" перемогла робота про те, як навчати студентів-медиків за допомогою звуків, які використовуються для тренування собак.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Вручення Шнобелівської премії

Премію в області анатомії вручили французьким ученим за вивчення "температурної асиметрії мошонки у оголених і одягнених чоловіків". Дослідження проводилося на почтальонах.

Шнобелівську премію з хімії дали японському вченому, який з'ясував, що п'ятирічна дитина виділяє близько 0,5 літра слини кожен день. У дослідженнях брали участь його власні діти.

Лауреатом премії в області інженерної справи став іранець, який запатентував апарат, що змінює підгузки.

У номінації "Психологія" перемогли німецькі вчені за демонстрацію залежності між вставленою в рот ручкою і рівнем щастя.

В категорії "Економіка" приз дістався вченим з Нідерландів, які продемонстрували, що румунські банкноти найкраще переносять хвороботворні бактерії.

Лауреатами премії миру виявилися дослідники з Сінгапуру і Великобританії. Вони спробували виміряти задоволення від чесання зудящого місця.

Нагадаємо, в Україні виявили таємне лігво диявольського вождя.

Раніше Знай.ua повідомляв, вчені виявили потонулий корабель XV століття.

Також Знай.ua писав, археологи виявили унікальні піраміди.